Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Fly Romania va intra în insolvenţă

Fly Romania va intra în insolvenţă

Fly Romania va intra în insolvenţă: deși inițial spera să transporte peste 100.000 de pasageri în acest an, Fly Romania, cea mai nouă companie aeriană low cost țara noastră, va intra în insolvență. Şi probabil are zilele numărate. Fly Romania, companie administrată de către Necessair Consulting, și-a cerut inslolvența la doar trei luni de la lansarea primelor zboruri. Compania a apucat să opereze doar câteva zboruri. Apoi majoritatea curselor au fost anulate, ca urmare a numărului foarte mic de bilete vândute. Necessair Consulting este o firmă românească, deținută de către omul de afaceri Cătălin Adrian Buțu. Acesta a fost director general al companiei Ten Airways.

Fly Romania a folosit un singur avion de tip MD-82 vechi de 32 de ani

 

Având în vedere faptul că Fly Romania a folosit un singur avion de tip MD-82, închiriat de la Ten Airways, a cărui vârsta este de 32 de ani, era de așteptat ca această companie să aibă o viaţă scurtă deoarece este practic imposibil să faci faţă concurenţei de la Wizz Air sau chiar de la Blue Air în aceste condiții.

Ten Airways, compania deținută de Ovidiu Tender, se ocupă cu închirierea avioanelor sale învechite pentru diverse curse charter. Atenție mare când cumpărați bilete pentru o cursă charter sau achiziționați o vacanță care presupune transportul cu un charter! Eu unul nu as zbura cu un asemenea avion.

Fly Romania a anunțat într-un comunicat de presă ca a reușit să vândă un total de 9400 de bilete, în timp ce o companie aeriana mare transportă pe zi aproximativ 6000 de pasageri. Cu toate acestea, doar 1290 de pasageri au apucat să efectueze zboruri cu Fly Romania, în timp ce 3500 de pasageri au fost redirecționați către alte companii aeriene, iar restul pana la totalul de 9400 vor primi banii înapoi (cel puțin teoretic).

Conform datelor oficiale publicate de către Ministerul Finanțelor, compania lui Cătălin Adrian Buțu a avut anul trecut o cifră de afaceri de 135.000 de lei, iar obiectul de activitate al acesteia este „comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet”.

Sursa foto: Fly Romania

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns