Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Top destinații de călătorii în 2019: recomandările noastre

Top destinații de călătorii în 2019: recomandările noastre

Plaje superbe cu nisip auriu și apă turcoaz, zone și orașe pline de istorie, rezervații și parcuri naturale, plus câteva locuri unice și impresionante, precum și restaurante excelente sunt printre recomandările noastre pentru călătoriile din anul 2019. Evident, recomandăm doar locații în care noi am fost deja, pe care le-am „testat” și pe care le adorăm. Dacă încă nu te-ai hotărât unde să călătorești în acest an, sperăm ca acest articol să fie o sursă de inspirație și, de ce nu, să alegi una dintre cele 5 destinații de călătorii propuse de noi. Iată mai jos care sunt alegerile noastre privind cele mai bune destinații de călătorii pentru anul 2019.

 

1. Gran Canaria

 

Gran Canaria este destinația perfectă pentru tine dacă îți place să urci pe munte, practici sporturi de apă, ești ciclist, sau scafandru și ești iubitor de plajă și de soare. Sau nimic din toate acestea, pentru că Gran Canaria este o destinație pentru oricine. Poți să vizitezi Gran Canaria atât pentru relaxare la plajă cât și pentru a avea o vacanță activă, deoarece insula oferă de toate.

Locuri în care trebuie să ajungi:

 • Dunele din Maspalomas

Dunele de nisip din Maspalomas sunt o rezervație naturală, o enclavă protejată și alcătuită din dune de nisip și diverse ecosisteme. Dunele s-au format natural, în decursul a sute de ani, datorită vântului care a adus nisipul de pe coasta de nord-vest a Africii. De asemenea, aici este locul perfect pentru photo shooting-uri sau selfie-uri, având în vedere cadrul natural absolut impresionant.

 • Pico de las Nieves

Având o înălțime de 1949 de metri, Pico de las Nieves este cel mai înalt vârf din Gran Canaria. Aici peisajul este superb, iar dacă cerul este senin se poate vedea cu ochiul liber muntele Teide, cel mai înalt vârf din Spania și al patrulea din Europa. Tot de pe Pico de las Nieves se poate observa și Roque Nublo, una dintre cele mai mari stânci naturale din lume, cu o înălțime de 80 de metri și cu vârful la 1.813 de metri deasupra nivelului mării. Zona Pico de las Nieves este de asemenea iubită de ciclisti, datorită coborârilor foarte lungi.

 • Puerto de Mogan

Puerto de Mogan este un paradis al pescarilor și este unul dintre cele mai frumoase locuri din Gran Canaria. Inițial a fost un sat exclusiv pescăresc, însă acum este plin de restaurante și cafenele. Puerto de Mogan este unul dintre locurile de unde poți rezerva excursii pentru a vedea balenele și delfinii.

2. Madeira

 

Madeira, frumoasa insulă portugheză din Oceanul Atlantic, este una dintre cele mai minunate locuri în care am fost vreodată și pe care o ador. În opinia noastră, Madeira trebuie să fie obligatoriu în topul celor mai importante destinații de călătorii din 2019.

Locuri în care trebuie să ajungi:

 • Grădina botanică din Funchal sau Jardim Botânico, este unul dintre cele mai frumoase locuri din capitala Madeirei. Grădina a fost inaugurată în anul 1960 și adăpostește peste 2000 de plante exotice, atât locale cât și din întreaga lume. Aici vei găsi mai multe tipuri de orhidee, magnolii, palmieri sau cactuși. Grădina botanică este unul dintre cele mai relaxante locuri din oraș, iar intrarea costă doar 5€.
 • Cristo Rei este o statuie a lui Hristos, construită cu 4 ani înainte de celebra statuie din Rio de Janeiro. Aceasta este situată pe o stâncă abruptă în micuțul sat Garajau, aflat la 8 km de capitala insulei. Aici vei găsi un superb viewpoint care oferă o vedere impresionantă asupra golfului Funchal și oceanului Atlantic.
 • Cabo do Girao este un loc impresionant, care la cei 580 de metri ai săi deasupra nivelului mării este cel mai înalt promontoriu din Europa, mai înalt decât stânca din Gibraltar care are „doar” 426 de metri. De aici ai o vedere panoramică superbă asupra întregii zone.

3. Peloponez

 

A treia noastră propunere de călătorii pentru anul 2019 este Peninsula Peloponez. Aici găsești de la plaje imense cu nisip fin și apă turcoaz la munți cu râuri și cascade, precum și orașe pline de istorie. Iar din porturile din Peloponez poți vizita câteva insule din apropiere.

Locuri în care trebuie să ajungi:

 • orașul Nafplio este unul dintre cele mai frumoase orașe din Grecia continentală, iar de aici ar trebui să înceapă vacanța ta în Peloponez. Nafplio este un oraș istoric, fiind prima capitală a Greciei independente, din 1821 până în 1834. Acesta este și motivul pentru care aici vei găsi, pe lângă atmosfera superbă, câteva atracții istorice, printre care Cetatea Palamidi și Castelul Bourtzi. De asemenea, în Nafplio se găseste cel mai vechi restaurant din Grecia, sau cu alte cuvinte, primul restaurant din Grecia. Acesta se numeste Ellas și este încă deschis! Noi am fost aici și îl recomandăm cu drag.
 • Cascada Polilimnio. În sudul Peninsulei Peloponez, la doar 30 de km de Kalamata se găsește Cascada Polilimnio. Este o zonă cu mici lacuri și cascade derivate din izvoarele râului Nera, aflate într-un cadru natural impresionant. Vara se poate intra fără probleme în apă, așa că zona Polilimnio devine practic un spa natural, desprins parcă din paradis.
 • Plaja Voidokilia este, în opinia noastră, cea mai frumoasă plajă din Grecia continentală. Plaja se află într-o zonă protejată, în nordul golfului Navarino și este ascunsă în spatele unor dune de nisip. Nisipul fin și auriu, apa turcoaz și frumusețea naturală a locului fac din Voidokilia un loc fantastic, care nu trebuie ratat.

4. Lisabona și Sintra

 

Lisabona este destinația perfectă pentru un city break de 3-4 zile. Orașul este plin de viață, dar și de obiective turistice. De aici poți ajunge foarte ușor și în câteva orașe din apropiere, precum Sintra sau Cascais.

Locuri în care trebuie să ajungi:

 • Lisabona se poate parcurge aproape integral la pas și este de preferat să nu ratezi niciunul dintre cartierele istorice ale orașului, respectiv Alfama, Bairro Alto, Baixa-Chiado și Belem. Acesta din urma este singurul cartier mai îndepărtat, pentru care va trebui să iei tramvaiul sau autobuzul.
 • Sintra este un impresionant orășel de munte, situat la doar 40 de minute cu trenul de Lisabona. Este un oraș al regilor, reginelor și al palatelor, de care te vei îndrăgosti pe loc. Castelo dos Mouros și Palacio da Pena sunt doar două dintre cele mai frumoase castele din Sintra, pe care nu trebuie să le ratezi.
 • Alfama este cel mai vechi cartier din Lisabona, având o istorie de peste 1000 de ani. Alfama este un labirint de straduțe și piețe mici, iar mult timp a fost locuită de oamenii sărăci ai orașului. Abia în ultimii ani, unele clădiri au fost renovate, au fost deschise restaurante în care se cântă fado, iar Alfama a devenit una dintre principalele atracții din Lisabona.

5. Dubai și Abu Dhabi

 

Dubai, metropola-simbol a lumii moderne, este una dintre cele mai interesante și îndepărtate destinații în care se poate ajunge din România cu un zbor direct (din București și din Cluj), iar prețurile sunt aproape mereu accesibile.  Daca te-ai hotărât să petreci câteva zile în Dubai, nu ar fi rău să dai o fugă și până în Abu Dhabi, oraș aflat la aproximativ 140 de km de Dubai.

Locuri în care trebuie să ajungi:

 • Burj al-Arab. Chiar dacă în ultimii ani s-a construit enorm în Dubai și au fost inaugurate multe mega-proiecte, una dintre cele mai emblematice clădiri din Dubai rămâne Burj al-Arab. Poți admira celebrul hotel de 7 stele de pe plaja Jumeirah Burj Al Arab. Aceasta este o plajă publică, cu nisip alb și cu intrare lină în mare. Plaja Jumeirah Burj Al Arab este, de asemenea, una dintre cele mai bune plaje din Dubai.
 • Miracle Garden este cea mai mare grădină cu flori naturale din întreaga lume, nu doar din Emirate. Grădina este într-adevăr un miracol, având în vedere că cele peste 100 de milioane de plante de aici trăiesc practic în mijlocul deșertului. Intrarea costă 50 de dirhami, adică aproximativ 12 euro, iar copii de până la 2 ani pot intra gratuit. Mai multe despre Miracle Garden am scris în acest articol.
 • Marea Moschee din Abu Dhabi este cea mai mare moschee din Emirate și a opta cea mai mare din lume. Este o construcție gigantică și absolut impresionantă, care nu trebuie ratată. Proiectul a fost inițiat de șeicul Zayed bin Sultan Al Nahyan, fostul președinte al EAU, iar construcția a durat aproape 10 ani.

Sperăm că acest articol a fost o sursă de inspirație și că vei alege pentru 2019 cel puțin una dintre cele 5 destinații de călătorii propuse de noi.

Citește și:

Zile libere 2019: când avem mini-vacanţe?

Top 10 plaje din Gran Canaria: cele mai frumoase plaje de pe insulă!

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns