Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Descoperă Birmingham – sfaturi şi impresii

Descoperă Birmingham – sfaturi şi impresii

Cu toate că este un important centru industrial, fiind locul unde se asamblează mărcile Jaguar și Aston Martin, Birmingham este un oraș cosmopolit, care îmbină armonios stiluri arhitecturale, dar și culturi diferite. Dupa Londra, Birmingham este cel mai mare oraș din Anglia, atât din puntul de vedere al populației cât și al universităților. Este destinația perfectă dacă îți place să îți petreci vacanța într-un oraș în continuă mișcare şi în plină forfotă. Te va încânta atât arhitectura istorică de patrimoniu, cât și arhitectura modernă.

Impresii din Birmingham

 

Centrul orașului este un melanj între magazine bine camuflate în clădirile istorice, în stil victorian, atracții turistice cum ar fi Catedrala St. Philip, dar și construcții moderne și impunătoare precum mall-ul din Birmingham, Bullring Shopping Centre, care este o clădire-simbol a oraşului Birmingham, acoperită de aluminiu pe un fundal albastru. Dacă eşti pasionat de citit cred că este important să ştii că Birmingham găzduiește cea mai mare bibliotecă internaționala din Europa. Oraşul merită măcar 2 zile pentru a-l admira, merită măcar câteva ore să îl savurezi plimbându-te printre străduțele din centru, admirandu-i arhitectura.

Birmingham parc

De asemenea, Birmingham oferă o paletă largă de cafenele și restaurante. Un meniu la un restaurant mediu ajunge pe la preţul de 20 de lire, dar oricând poți opta pentru un sandwich de la Poundland (magazin unde orice costă o liră) și un suc (1 liră + 1 liră) sau pentru McDonalds sau Burger King (sunt mai multe magazine de tip fast-food, unde un meniu începe de la 3-4 lire). În cazul în care îți place să mănânci sănătos, poți încerca restaurantul Prêt-à-manger. Pentru a bea o cafea în oraș, vei plăti începând de la 1,5 lire, dar atenție: nu se fumează în interiorul cafenelelor sau restaurantelor, însă fumatul este permis pe terasă.

Daca ești pasionat de călătorii, un obiectiv interesant în zona orașului Birmingham, la o distanţă de 10 minute cu trenul, este fabrica de ciocolată Cadbury World, care se află în orășelul Bournville, aflat în zona metropolitană. Fabrica atrage anual peste jumătate de milion de turiști, devenind astfel una dintre cele mai importante atracții ale orașului. Prețul unui bilet de intrare este de 13.90 lire, în acest preț intrând și câteva cadouri de ciocolată primite din partea fabricii. Alte atracții turistice ale orașului Birmingham sunt  Victoria Square, Moscheea Centrală, Casa Sfatului, Acvariul, Muzeul Aston Hall sau Galeria Ikon.

Pentru a ajunge în Birmingham din Londra, sunt mai multe variante.

 

– cu trenul: cea mai bună variantă este cu trenul, unde biletul costă 30 de lire. Iar durata unei călătorii este de o oră şi 23 de minute de la stația Londra Euston până la Birmingham New Street.

– cu autocarul: acesta circulă de patru ori pe zi, prețul unui bilet fiind de 25 de lire, dar unei călătorii ajunge la 3 ore. Autocarul pleacă din staţia Victoria Coach Station din centrul Londrei şi te lasă la Railway Bridge în Birmingham.

– cu mașină închiriată: preţul unei mașini închiriate pornește de pe la 50 de lire pe zi. Iar drumul dintre Londra și Birmingham are aproape 200 de km. Nu uita faptul că în Anglia se conduce „invers”.

Autor: Mihaela Donose

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns