Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

De ce călătorim?

De ce călătorim?

Zilele trecute mă uitam în contul meu bancar și am constatat că deși am un salariu lunar, nu se strânge mai nimic pe acolo. Din contră, este din ce în ce mai putin pe zi ce trece. Brusc mi-am adus aminte ca numai anul acesta am călătorit în Belgia, Italia, Dubai şi Malta. Şi mai urmează încă vreo 5 destinații până la sfârșitul anului. Tot zilele trecute vorbeam cu un amic, care n-are treabă cu călătoriile, nu-l interesează acest subiect, și îmi spunea că el nu înțelege de ce toată lumea (mai nou) călătorește? Ce este aşa de interesant? De ce face lumea acest lucru și de ce unii oameni își cheltuiesc toți banii pe călătorii?

M-am gândit câteva secunde, după care i-am răspuns amicului meu cât de important este să călătorești, din punctul meu de vedere. O mică parte din ce i-am spus a sunat cam aşa:

De ce călătorim?

 

La început călătorim pentru a descoperi lumea, pentru a găsi locuri minunate şi oameni minunați. Pentru a descoperi lumi diferite, obiceiuri şi mentalităţi diferite de ale noastre. Călătorim pentru a dispărea puţin din lumea în care trăim. Călătorim pentru a ne deschide ochii şi inimile, şi nu în ultimul rând călătorim pentru a ne regăsi. Pentru a afla cine suntem cu adevărat. Călătorind vei afla o mulţime de lucruri pe care altfel nu ai cum să le înțelegi vreodată, chiar dacă le vezi la televizor sau ţi-au povestit alţii. Pentru noi cei care muncim în România, călătoriile sunt un fel de detoxifiere digitală. Asta îneamnă să renunţi aproape total la telefon, tabletă, televizor, știri, etc, pentru a te reconecta cu tine însuţi. Când te întorci vei fi alt om. Vei gândi altfel şi te vei simți altfel. Timpul pe care l-ai petrecut desprins de viaţa ta de zi cu zi te va ajuta, când te vei întoarce, să ai o minte mai limpede şi o gândire mai rațională. Cu cât aflii mai multe iți vei da seama cât de puţine cunoști, iar acest lucru te va face inevitabil să începi să iți plănuiești următoarea destinaţie.

În zilele noastre să călătorești nu este scump. Oricine are un venit stabil își poate permite fără probleme un city break. Important este doar să iți dorești acest lucru. Chiar și unele destinații mai îndepărtate au ajuns să fie destul de accesibile.

De ce călătorim? Concluzionând, călătoriile sunt o investiție în tine. Te dezvoltă și te ajută să iți schimbi mentalitatea şi modul în care gândești.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

 

Lasă un răspuns