Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Cum se obține viza de Canada pentru cetățenii români?

Cum se obține viza de Canada pentru cetățenii români?

Dacă urmează să călătorești în Canada sau dacă zbori în S.U.A. și ai escală undeva în Canada (Toronto, Montreal, etc) vei avea nevoie de viză turistică. Pentru a obține viza de Canada trebuie să treci printr-un proces destul de complicat și de lung deoarece sunt multe documente pe care trebuie să le completezi corectiar dacă undeva se strecoară o mică greșeală, solicitarea ta va fi respinsa și va trebui să reiei procesul de la capăt.

Viza de Canada se poate obține în 2 moduri:

1. Varianta online.

 

Fiecare aplicant își poate obține viza de Canada online, accesând următorul link: http://www.cic.gc.ca/english/my_application/apply_online.asp. Aceasta este o procedură mai simplă deoarece fiecare persoană trebuie să își creeze un cont, să răspundă la întrebările din formulare, să trimită scanat documentele solicitate, să plătească viza de Canada cu un card de credit, iar după primirea confirmării că viza s-a aprobat trebuie să meargă cu pașaportul la centrul de vize din București, str. Thomas Masaryk nr.17 sau la Ambasada Canadei.

Sfaturi privind aplicația online:

– aplicația permite înregistrarea a două persoane într-un singur formular (dacă sunt familie). Se trece primul cel mai “călătorit” și safe din punct de vedere al actelor. Iar pentru al doilea sunt de completat doar 3 formulare.

– aplicația online pentru viza de Canada este mult mai avantajoasa ca timp, număr de acte și plată. Viza se primește în 2 zile lucrătoare.

2. Varianta cu dosar.

 

Pentru cei care din diferite motive nu vor să aplice online pentru a obține viza de Canada, există și varianta clasica, care este însă mai complicată. Trebuie făcut un dosar care să conțină mai multe documente. Aici găsești lista cu toate documentele și formularele care trebuie completate. Acesta sunt:

  • Pașaport valabil minim 6 luni, cu 1 pagina liberă în afară de ultima pagină.
  • 2 poze tip pașaport, având dimensiunile 35 x 45 mm. Acestea trebuie să fie făcute cu fața către aparat, cu expresie neutra, fără zâmbete, cu gura închisă, pe fond deschis și fără umbre.
  • formularele Application for visa și family information.
  • adeverința de salariat, care trebuie să fie obligatoriu tradusă în limba engleză.
  • extras cont din bancă pe ultimele 3 luni.
  • copii după proprietățile deținute (casă, mașină, teren, etc).
  • invitația din Canada (invitație de la cine mergi în Canada sau cu ce ocazie vizitezi țara).
  • bilet de avion + voucher cazare.

Acest mod de obținere a vizei durează mai mult, în jur de 10 zile lucrătoare. Iar aplicația online este mai rapidă și poți primi viza în 2 zile lucrătoare.

* Sursa foto: anime-bento.com

** Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

2 Comments

  1. Si daca nu traiesc in Romania?

  2. As vrea sa merg E super proectul

Lasă un răspuns