Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Cum să te menţii sănătos într-o călătorie

Cum să te menţii sănătos într-o călătorie

Cum să te menţii sănătos într-o călătorie? Atunci când plănuiești o călătorie într-o locație aflată în afara zonei tale de confort sau cu o cultură diferită de cea a țării tale, este de preferat să iți faci lecțiile înainte de plecare și să știi cum să te ferești de eventuale probleme de sănătate. Pe parcursul unei călătorii trebuie să fii conștient de eventualele pericole la care te expui. Trebuie să știi cum să previi unele lucruri. Sau cum să reacționezi în cazul în care ți se întâmplă ceva neplăcut.

Iată mai jos câteva sfaturi importante legate de cum să te menţii sănătos în cazul în care în viitorul apropiat vei călători. Mai ales dacă vei alege zone precum Africa, Orientul Mijlociu sau Asia.

Cum să te menţii sănătos într-o călătorie

 

1) Vaccinează-te înainte de plecare.

 

Caută pe internet ce vaccin trebuie să faci sau întreabă un doctor, în special dacă urmează să călătorești într-o țară tropicală sau dacă ai planificate excursii la țară, în păduri sau în zone unde intri în contact direct cu natura. De cele mai multe ori vaccinul trebuie făcut cu minim 4 săptămâni înainte de a călători.

2) Ai grijă ce mănânci. 

 

Este bine să experimentezi mâncărurile tradiționale din țările pe care le vizitezi. Însă ai mare grijă ce mănânci. Nu mânca în locuri care nu îți inspiră încredere sau acolo unde tu ești unicul client. Şi nu uita, este foarte important să cum să te menţii sănătos.

3) Ia cu tine medicamente.

 

De la tatăl meu am învățat că niciodată nu trebuie să plec într-o călătorie fără o mică trusă de medicamente. Asta deoarece nu poți să știi niciodată ce se poate întâmpla. Indiferent în ce țară călătorești, este de preferat să ai la tine câteva pastile pentru răceala, dureri de cap sau probleme digestive. De exemplu în Suedia, unde totul se închide la ora 17, dacă nu știi unde se găsește o farmacie deschisă după această oră ai șanse mari să rămâi fără medicamentele necesare. Cu o simplă pastilă adusă de acasă, poți evita o noapte nedormită din cauza durerilor de cap.

4) Spală-te pe mâini cât de des ai ocazia.

 

Când am călătorit în Maroc aveam senzația că mă murdăresc pe mâini de fiecare dată când atingeam ceva, în special în mijloacele de transport sau când puneam mâna pe bani, iar acest lucru crează un sentiment de disconfort. Organismul tău nu este obișnuit cu microbii specifici țării în care călătorești. Ia cu tine mereu un gel antibacterian, fiind mic, nu ocupă mult spațiu, iar de fiecare dată când ai ocazia, spală-te pe mâini. Nu te zgârci la săpun. Spală-te de câte ori crezi că este necesar.

5) Nu exagera cu efortul.

 

Dacă ești prin munți, departe de orice fel de civilizație, fii precaut și ai mare grijă pe unde calci. Nu este cazul să cobori pantele în stilul Bear Grylls, având în vedere că cel mai apropiat spital poate fi la o sută de km distanță.

6) Nu te lăsa în baza organizatorilor excursiei.

 

 În cazul în care călătorești într-un grup organizat, fii atent la ce mănânci, fii precaut și nu considera din start că totul este în regulă. De multe ori ți se poate da mâncare stricată sau alterată, mai ales atunci când beneficiezi de toate mesele asigurate. Un simplu mango murdar și pus într-o salată de fructe iți poate cauza probleme la stomac sau toxiinfecție alimentară. Dacă ceva nu ți se pare în regula, nu mânca și atenționează-i și pe alții.

Dacă vrei să ai o vacanță reuşită, este foarte important să știi cum să te menţii sănătos într-o călătorie. Deoarece o problemă de sănătate aparent banală iți poate strica vacanța, dacă nu este tratată cum trebuie.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

 Sursa foto: www.heartofavagabond.com

 

Lasă un răspuns