Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Cum să lucrezi și să călătorești în același timp (cu work and travel sau ca angajat temporar)

Cum să lucrezi și să călătorești în același timp (cu work and travel sau ca angajat temporar)

Work and travel sau angajat temporar în altă ţară? Ce alegi? În ultima vreme am tot auzit diverși colegi și cunoscuți că își doresc să lucreze o perioadă scurtă de timp (3-6 luni) în altă țară, doar pentru a avea o experiență „în afară”. Dar şi pentru a călători. Fără să conteze neapărat ceea ce fac, atâta timp cât câștigă bani și călătoresc în același timp. Conform unor persoane care au avut această experiență, merită să faci acest lucru pentru un salariu de 800-1000 de euro pe lună, mai ales dacă ai cazarea asigurată. Am prieteni care au lucrat astfel în SUA, Rotterdam, Bruxelles sau Londra. Iată mai jos ce variante ai pentru a lucra și a călători în același timp.

Programul Work and Travel

 

Pentru studenți există mai multe oportunități. Cea mai importantă dintre ele este programul Work and Travel în S.U.A. Cu Work and Travel poți să lucrezi câteva luni, în principiu pe timpul verii, în Statele Unite ale Americii și este cea mai simplă modalitate de a călători și de a câștiga bani în același timp. Există numeroase agenții prin care poți să aplici pentru joburi prin programul Work and Travel. Noi îi recomandăm pe cei de la Work ProfilerMai multe detalii găseşti pe site-ul lor.

Ca sfat general, este important să găsești o cazare cât mai ok. Iar dacă prinzi un oraș cu ieșire la ocean ar fi perfect. Ar fi bine să eviți orașele mari precum New York. Asta deoarece viața în aceste orașe este destul de scumpă, la fel și cazarea. Un prieten care a lucrat ca ospătar prin programul Work and Travel în SUA, mi-a spus ca acest job este de preferat. Astfel iți poți dubla salariul datorită bacșișului pe care îl primești.

Lucrează în altă țară pentru o perioadă scurta de timp

 

Dacă nu mai ești student și nu te mai încadrezi în condițiile programului Work and Travel, poți cauta diverse agenții de recrutare care caută să angajeze români pentru o perioadă limitată de timp. Dar cu salarii bune și cu cazarea este asigurată. De exemplu, compania Recruitment UK tocmai a publicat un comunicat de presă în care anunță punerea la dispoziția candidaților români a peste 1000 de job-uri în Marea Britanie. Pentru a te înscrie la interviu trebuie să îndeplinești două cerințe simple. Respectiv să cunoști limba engleză la un nivel mediu și să ai cazier judiciar curat. Pentru mai multe detalii, consultă site-ul oficial al companiei.

Sursa foto: http://www.aiep.am

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns