Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Cum găseşti cele mai ieftine bilete de avion? Câteva sfaturi:

Cum găseşti cele mai ieftine bilete de avion? Câteva sfaturi:

Dacă ai dat click pe acest articol înseamnă că, cel mai probabil, iți dorești să călătorești și nu știi exact cum să faci să găsești cele mai ieftine de avion. Mai jos iți voi da câteva sfaturi utile, din experiența mea, și sunt sigur că dacă le vei respecta vei cumpăra bilete de avion la un preț extrem de mic. Cum găseşti cele mai ieftine bilete de avion? Este foarte simplu. Iată mai jos câţiva pași importanți (PS: mă voi axa doar pe companiile low cost, deoarece altfel nu ar avea sens acest articol)

Cum găseşti cele mai ieftine bilete de avion

1. Zboară la Roma (Ciampino) sau la Bruxelles (Charleroi), apoi schimbă.

 

Dacă vrei să zbori din București către o destinație mai îndepărtată sau mai „exotică” unde nu este linie directă, trebuie să ai în vedere un aspect important: din Roma (Ciampino) și Bruxelles (Charleroi) sunt o groază de conexiuni cu destinaţii extrem de interesante, iar zborurile către aceste două locaţii sunt dimineața și sunt în general foarte ieftine.

Câteva exemple de conexiuni în aceeași zi:

19 ianuarie 2016: Bucureşti – Roma (Ciampino), 06:30-07:40 cu Wizz Air – preţ de la 84 de lei;

19 ianuarie 2016: Roma (Ciampino) – Bratislava, 14:40-16:20 cu Ryanair – preţ 15.68 euro;
19 ianuarie 2016: Roma (Ciampino) – Cracovia, 18:20-20:25 cu Ryanair – preţ 15.68 euro;
19 ianuarie 2016: Roma (Ciampino) – Bordeaux, 11:30-13:40 cu Ryanair – preţ 18.03 euro;
19 ianuarie 2016: Roma (Ciampino) – Lisabona, 17:05-19:00 cu Ryanair – preţ 32.79 euro;
19 ianuarie 2016: Roma (Ciampino) – Marrakech, 15:40-18:15 cu Ryanair – preţ 43.99 euro;
19 ianuarie 2016: Roma (Ciampino) – Rabat, 17:05-19:05 cu Ryanair – preţ 48.79 euro;

Exemplele pot continua, atât cu escală la Roma (Ciampino) cât și la Bruxelles (Charleroi) – de unde poți găsi zboruri convenabile către Insulele Canare (Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote și Tenerife). Tot de pe aeroportul din Charleroi poți găsi bilete ieftine la compania Jetairfly, cu destinații precum Casablanca, Alger, Djerba, Enfidha, Fes, Nador, Oran, Palma de Mallorca sau Tlemcen.

Cum găseşti cele mai ieftine bilete de avion

Cum găseşti cele mai ieftine bilete de avion

2. Călătorește în lunile octombrie, noiembrie, ianuarie și februarie.

 

Din experienţa mea, în aceste luni am găsit cele mai ieftine bilete de avion. Am călătorit dus-întors în aceste luni la aproximativ 150 de euro către Marrakech, Fuerteventura, Tenerife, Linz sau Bratislava.

3. Se spune că cele mai ieftine bilete de avion se găsesc marţea. 

 

Tind să cred acest lucru, mai ales că și exemplele pe care le-am dat mai sus cu zboruri din Roma (Ciampino) sunt tot într-o zi de marţi. Cele mai scumpe bilete sunt sambăta, aşa că încearcă pe cât posibil să eviți să te întorci în zilele de sâmbătă.

4. Cumpără biletele de avion cu aproximativ 50-60 de zile înainte de zbor.

 

Teoretic, atunci se găsesc cele mai ieftine bilete. De exemplu, nu iți cumpăra de pe acum (ianuarie) un bilet de avion pentru luna septembrie cu destinația Londra, chiar dacă prețul care apare acum pe site ți s-ar părea rezonabil. Cel mai probabil, acelaşi bilet va costa mult mai puţin cu 50-60 de zile înainte, poate chiar jumătate din preţul actual.

5. Călătoreşte fără bagaj de cală.

 

Dacă vei călători doar câteva zile, crede-mă că te poți descurca fără probleme cu un bagaj de mână de doar 10 kg. Astfel ai mai multe avantaje, care pentru mine contează foarte mult: nu pierzi mult timp în aeroport deoarece te poți duce direct la control pașapoarte și astfel poți veni la aeroport cu 30-60 de minute mai târziu și, de asemenea, nu plătești bagajul, care în general costă 20-35 de euro pe segment.

Aşadar, dacă vrei să ştii cum găseşti cele mai ieftine bilete de avion ar trebui să ţii cont de toţi paşii de mai sus.

* Toate preţurile sunt luate de pe site-urile oficiale Wizz Air și Ryanair, la data de 7 ianuarie 2015. Mai multe detalii găsești pe site-urile oficiale ale companiilor aeriene.

** Poza este făcută în Malta (plaja Ghajn Tuffieha), în mai 2015.

*** Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns