Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Cum arată Chefchaouen, orașul albastru din Maroc

Cum arată Chefchaouen, orașul albastru din Maroc

Din toate locurile şi ţările în care am călătorit până acum, Marocul a rămas în inima mea. Şi m-aş întoarce oricând în această ţară. Defapt, în fiecare an în perioada concediilor caut bilete de avion pentru Maroc și încerc să îmi conving prietenii sau familia să mergem în Maroc. Marocul are de oferit atât multe locuri frumoase încât dacă ar fi să îmi iau acum bilete de avion mi-ar fi greu să mă hotărăsc ce zonă să aleg. Probabil printre cele mai frumoase orașe din Maroc se regăsesc Marrakech, Fes, Essaouira, Meknes sau Tangier. Însă, dacă voi mai călători în Maroc anul acesta sau anul următor, TREBUIE să ajung în Chefchaouen. Oraşul mai este cunoscut și sub denumirea de orașul albastru. 

Chefchaouen este o localitate veche. A fost fondată în anul 1471 de către mauri și evrei. Aceşti au venit aici din Spania ca refugiați, în urma recuceririi Peninsulei Iberice.

Cum arată Chefchaouen, orașul albastru din Maroc

 

Chefchaouen este ca o evadare din lumea pe care o știm cu toții într-o lume ciudată. Anii au trecut peste această lume, însă au păstrat-o neschimbată. Chefchaouen este o localitate destul de izolată, situată în Muntii Rif din Maroc. Oraşul are însă o mulțime de lucruri de oferit turiștilor. Printre acestea se numără drumeții montane, mâncarea tradițională marocană, un contrast puternic între oraș și desert și…. albastru. Mult albastru. Clădirile albastre reflectă cerul senin marocan, însă se presupune că există și un motiv religios pentru care toate clădirile orașului sunt albastre: prin vopsirea clădirilor cu tekhelet (un colorant natural străvechi pomenit și în Biblie), localnicii amintesc de puterea lui Dumnezeu.

Deși am petrecut o săptămână în Maroc, nu am reușit să ajung încă la Chefchaouen, aşa ca pozele pe care te invit să le vezi mai jos sunt preluate de pe blogul fotografului călător, James Clear: jamesclear.com.

Chefchaouen 1

Chefchaouen 2

Chefchaouen 3

Chefchaouen 4

Chefchaouen 5

Chefchaouen 6

Chefchaouen 7

Chefchaouen 8

 

* Toate pozele de mai sus sunt preluate de pe blogul jamesclear.com.

** Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns