Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Cum ajungi la Petra? Ofertă Turkish Airlines București-Aqaba și retur la 302€

Cum ajungi la Petra? Ofertă Turkish Airlines București-Aqaba și retur la 302€

Deoarece prietenii m-au întrebat de ce promovez doar companiile low cost, astăzi îți prezint o ofertă interesantă pe care am găsit-o la Turkish Airlines, pe ruta București – Aqaba (Iordania). Dacă ai în plan să ajungi la Petra, cele mai simple variante sunt să zbori cu TAROM către Amman, iar de acolo să închiriezi mașină sau să mergi cu autocarul până la Petra, sau a doua variantă (mai interesantă), zbori cu Turkish Airlines la Aqaba, un oraș foarte frumos, situat pe coasta  Marii Roșii, între peninsulele Sinai și Arabia.

Cum ajungi la Petra?

 

De la Aqaba sunt doar 128 de km până la Petra. Iar aici este unul dintre cele mai cunoscute situri arheologice din lume, dar și una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.

Oferta de la Turkish Airlines costă 302 euro pentru o călătorie dus-întors, pe ruta București – Aqaba cu escală la Istanbul. Biletele pot fi cumpărate la acest preţ până la data de 28 februarie. Iar perioada călătoriei poate fi între 1 februarie și 30 aprilie 2015. Mai multe detalii găsești pe site-ul oficial al companiei aeriene Turkish Airlines.

Aqaba

De știut

Dacă vrei să ajungi în Iordania, la Petra, trebuie să ții cont de următoarele cheltuieli pe care le vei avea.

– viza de Iordania costă 40 de dinari, adică aproximativ 50 de euro. Viza se primește pe aeroport. Conform imperatortravel.ro, turiștii care călătoresc în grup de minim 5 persoane, sunt cazați minim 3 nopți în Iordania și cumpără serviciile de la o agenție de turism locală, nu vor plați costul vizei turistice.

– intrarea la Petra costă 50 de dinari, adică (60 euro), pentru o zi, sau 55 de dinari (68 de euro) pentru 2 zile. Aceste costuri sunt doar pentru cei care sunt cazați cel puțin o noapte în Iordania. Iar în cazul în care ești într-un day trip, de exemplu din Tel Aviv sau din Shark el-Sheikh, biletul de intrare la Petra este de 90 de dinari. Adică puțin peste 110 euro. De asemenea, copiii sub 15 ani beneficiază de intrare liberă.

* Sursa foto: Dave Bouskill

**Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns