Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Cum ajungi de la Aeroportul din Bergamo în Milano?

Cum ajungi de la Aeroportul din Bergamo în Milano?

Milano este una dintre cele mai frecventate rute aeriene operate de pe Aeroportul Otopeni, cu nu mai puțin de 40 de zboruri pe săptămână. De asemenea, din România sunt operate zboruri către Milano și din Bacău, Constanța, Cluj, Craiova, Suceava și Iași. Toate zborurile sunt operate de către cei 3 operatori low cost Wizz Air, Blue Air și Ryanair. În prezent, nicio companie de linie nu efectuează zboruri din România către Milano. Cea mai mare parte a zborurilor către Milano sunt cu aterizare pe Aeroportul din Bergamo (Il Caravaggio). Dacă călătorești din România către Milano și vei ateriza la Bergamo, iată ce variante ai pentru a ajunge cât mai repede la destinația finală.

Cum ajungi de la Aeroportul din Bergamo în Milano?

 

1. Cu shuttle bus-ul direct de la ieșirea din terminalul aeroportului

 

Companiile Terravision și Autostradale oferă transferuri de la aeroport către Milano Centrale (gara centrală) la prețuri de 4-5 euro pe segment. Biletele se pot cumpăra atât online, precum și de la ghișeul din aeroport. Dacă vrei să nu pierzi timp stând la cozi prin aeroport, recomand cumpărarea online a biletului, deși prețurile sunt la fel și pe site și la fața locului. Bus-urile companiei Terravision circulă din 30 din 30 de minute, iar cele ale companiei Autostradale circulă din oră în oră. Aeroportul din Bergamo se află la o distanță de 45 de km față de Milano Centrale, iar durata călătoriei este de aproximativ o oră. Programul, precum și posibilitatea de a face rezervări online le găsești aici pentru Terravision și aici pentru Autostradale.

2. Cu autobuzul de la aeroport la gara din Bergamo, apoi cu trenul pana la Milano Centrale

 

Daca din diferite motive preferi altă variantă decât cea cu shuttle bus-ul, poți lua autobuzul (ATB Airport Bus) de la ieșirea din aeroport până la gara din Bergamo, iar de aici poți lua trenul până la Milano Centrale. Biletul de autobuz costa 1.5 euro, iar călătoria durează cam 6-7 minute. De la gara din Beramo trenurile pleacă la fiecare 20 de minute, iar călătoria durează cam o oră. Biletul de tren costă 4 euro și cu tot cu biletul de autobuz ajungi la 5.5 euro.

Varianta cu taxi sau cu Uber nu o iau în calcul deoarece distanța dintre aeroportul din Bergamo și Milano este mare, iar costurile depășesc lejer 100-120 de euro.

Așadar, varianta cea mai bună ca timp și cost este cea cu shuttle bus-ul. Ai ieșit din aeroport, te-ai suit în shuttle și în 50 de minute – o oră ești la Milano Centrale. 

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

5 Comments

  1. Un articol foarte util si bine scris! Multumim! 🙂

  2. Multumesc! Sper sa ma descurc. Elena Andrei

  3. Daca cumpar biletele online de la Terravision trebuie sa aleg ora de la care pleaca cursa. Este posibil sa urc in alta daca o pierd pe aceea care am ales-o initial sau sa ma urc in una mai devreme daca ajung mai devreme?

  4. Raspund tot eu dupa ce am cumparat biletele:
    Tickets purchased online are valid for the booked journey. In the event of delay, tickets are valid on all journeys on the date displayed on the ticket. If the missed journey is the last one of the day, tickets are valid for the first departure on the following day.

Lasă un răspuns