Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Cu ATV-ul pe Valea Prahovei (Azuga-Susai)

Cu ATV-ul pe Valea Prahovei (Azuga-Susai)

Îţi place să te „dai” cu ATV-ul pe Valea Prahovei? Dacă da, trebuie să încerci neapărat drumul forestier dintre localitatea Azuga și Cabana Susai. Mereu am fost în căutarea unor trasee pentru plimbări cu ATV-ul prin munți. Valea Prahovei oferă iubitorilor acestui gen de „distracție” numeroase trasee sau drumuri forestiere. Unul dintre cele mai frumoase drumuri forestiere pe care am fost vreodată este cel dintre Azuga și Cabana Susai. Drumul este prin munți și te vei întâlni cu văi spectaculoase, poienițe și pârâuri care traversează drumul. Pe scurt, peisajul este absolut minunat!

Acest drum poate fi practicat și cu o mașină de teren sau cu bicicleta, dar cu siguranță cel mai fun este cu ATV-ul. De asemenea, în zona Azuga – Predeal se găsesc şi alte drumuri forestiere perfecte pentru o plimbare cu ATV-ul.

Cu ATV-ul pe Valea Prahovei (de la Azuga la Cabana Susai)

 

Pentru închirierea ATV-ului am negociat un preț de 140 de lei pentru 2 ore. ATV-urile le-am închiriat de undeva din Azuga de lângă pârtia de ski, însă există mai multe locuri de unde se pot închiria ATV-uri în Azuga. Traseul de la Azuga la Susai nu este unul dificil, însă oferă peisaje superbe pe parcursul a celor aproape 14 km. Traseul se parcurge cu ATV-ul în aproximativ 1 ora și jumătate dus-întors, însă dacă te oprești să faci poze sau o pauză pentru a mânca la Cabana Susai, durata ajunge undeva la aproximativ 2 ore. Dacă tot ai ajuns la Cabana Susai, n-ar fi o idee rea să încerci ciorba de văcuță cu smântână și ardei iute! Noi am încercat-o și a fost foarte bună!

Traseul îl poți găsi pe harta de mai jos:


Vizualizare hartă mărită

Azuga este o stațiune aflată pe Valea Prahovei, între Bușteni și Predeal, la poalele Munților Bucegi și Munților Baiului. Azuga este cunoscută mai ales pentru cele două pârtii pe care le deține, respectiv Sorica și Cazacu.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Galerie foto: