Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Compania low cost Easyjet pleacă din România

Compania low cost Easyjet pleacă din România

Operatorul aerian low cost Easyjet pleacă din România, acesta urmând să mai efectueze zboruri până în luna martie a anului următor, conform informațiilor publicate astăzi de către digi24.ro. Britanicii de la Easyjet operează în prezent călătorii din România către o singură destinație. Respectiv zboruri pe ruta București – Londra Gatwick. Locul gol lăsat de către Easyjet poate fi o oportunitate de extindere pentru Ryanair, care efectuează în prezent zboruri din București către Londra Stansted, Bruxelles Charleroi, Dublin și Madrid și care se așteaptă să se extindă în România în viitorul apropiat.

Compania low cost Easyjet pleacă din România

 

Zborurile pe ruta București – Londra au crescut în ultima vreme. Concurența pe această rută este foarte mare deoarece această destinație este disponibilă la mai multe companii low cost, precum Wizz Air, Blue Air, sau Ryanair ,dar și la companii de linie precum TAROM sau British Airways. Dintre operatorii low cost, cele mai ieftine bilete pe această rută sunt la Ryan Air, unde o preţul pentru o călătorie dus – întors poate costa chiar sub 50 de euro.

Britanicii de la Easyjet au intrat pe piața romanească din anul 2007. Și au efectuat de-a lungul timpului zboruri către Italia, Spania și Marea Britanie. Easyjet este a doua cea mai mare companie aeriană low cost din Europa. Aceasta operează peste 600 de rute în peste 30 de ţări. Conform site-ului www.airfleets.net, Easyjet deține o flotă tânără formată din 201 de aeronave. Dintre acestea, 136 sunt de tipul Airbus A319 și 65 sunt de tipul Airbus A320. Media de vârstă a întregii flote este de aproximativ 5.5 ani. Compania aeriană low cost Easyjet a transportat anul trecut peste 60 de milioane de pasageri.

Este a doua oară când Easyjet pleacă din România, după ce s-a mai retras și în anul 2012. Însă în toamna anului trecut compania a revenit în România cu zboruri către Londra Gatwick.

Sursa foto: www.airliners.nl

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns