Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

City break în Larnaca, cel mai frumos oraș din Cipru

City break în Larnaca, cel mai frumos oraș din Cipru

Profitând de ofertele de la Wizz Air, anul trecut în toamnă am fost într-un scurt city break în Cipru. În Larnaca.  Cu toate că era finalul lunii octombrie, temperatura de afară era aproape de 30 de grade. Se putea face plajă și chiar se putea intra în apă. Oraşul nu este unul impresionat. Iar cele câteva obiective pot fi văzute toate în aceeași zi, la pas. Fiind cel mai vechi oraș din Cipru, Larnaca este un oraș frumos și liniștit, cu o vegetație exotică și străduțe înguste, unde merită sa te duci pentru un weekend de relaxare la plajă.

City break în Larnaca, cel mai frumos oraș din Cipru

 

Fiind 4 persoane, am închiriat un apartament de 2 camere de pe airbnb, la un preț de 70 de euro pe noapte, într-un bloc aflat foarte aproape de plajă. Pentru a ajunge de la aeroport la apartament am luat taxiul, care ne-a costat 20 de euro (preţ standard). Mâncarea în Cipru ni s-a părut destul de ieftină, iar în cazul în care căutați mâncare tradițională, cautați restaurantele pline de ciprioți, nu de turiști. De obicei acestea nu se află pe plajă, acolo unde sunt numai localuri destinate turiștilor, unde domină mâncarea de tip fast food (în special gyros). Deoarece am fost cazați la un apartament și nu la un hotel nu am avut mic dejun, însa pe plajă sunt numeroase localuri care oferă english breakfast la un preț de 3-5 euro.

În timpul sezonului estival, preţurile zborurilor și hotelurilor sunt destul de mari, aşa că recomand vizitarea Ciprului toamna sau primăvara, deoarece preţurile sunt mult mai mici şi nu este aglomerație. Principalele obiective turistice din Larnaca sunt Biserica Sf. Lazăr, Moscheea, plaja şi Lacul Sărat (care se vede în drumul dinspre aeroport către oraș).

Dacă aveți de gând să zburați către Larnaca, recomandarea mea este să închiriați mașină şi să mergeți şi în Nicosia. Atenţie însă, fiind o fostă colonie britanică, în Cipru se conduce pe stângă a drumului.

Din Bucureşti către Larnaca zboară atât TAROM şi Cyprus Airways, cât şi Wizz Air şi Blue Air.

Iată mai jos câteva imagini din Larnaca:

Faleza Larnaca

Sf. Lazar Larnaca

Larnaca

Larnaca 7

Larnaca 4

Larnaca 3

Larnaca 5

Apartament Larnaca

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns