Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

City break în Copenhaga – Malmö

City break în Copenhaga – Malmö

Wizz Air a introdus vara aceasta 4 zboruri noi din București, unul dintre ele fiind către Malmö / Copenhaga. Nu am stat prea mult pe gânduri și am cumpărat bilete din prima zi în care s-au pus în vânzare, chiar pentru primul zbor. Prețul pentru 2 bilete dus-întors, cu tot cu bagaj de cală a fost de 860 de RON. Rezonabil, zic eu.

Odată ajuns pe aeroportul din Malmö (la 30 de km de centrul orașului) trebuie să iei un autobuz oferit de către compania Flygbussarna către Gara Centrală. Prețul unui bilet costă echivalentul în SEK a 10 euro. Gara Centrală este chiar în centrul orașului, aproape de toate obiectivele turistice din micuțul oraș Malmö, și punctul de plecare către Copenhaga.

City break în Copenhaga – Malmö

 

Despre Copenhaga

 

Din Malmö în Copenhaga se poate ajunge ușor, cu trenul sau cu autobuzul peste podul Øresund. Cu trenul faci 30 de minute până la Gara Centrală din Copenhaga. Iar cu autobuzul faci aproximativ 45 de minute. Prețul, atât pentru autobuz cât şi pentru tren este de aproximativ 11 euro/segment. Însă se poate cumpăra un abonament de o zi la prețul de 18 euro. Acesta cuprinde drumul dus-întors cu trenul cât şi abonament pe toate liniile din Copenhaga.

Copenhaga centru

Podul Øresund

 

Podul Øresund este fără îndoiala primul obiectiv turistic pe care îl vei vedea şi care te va marca, fiind cel mai lung pod rutier şi feroviar din Europa, care leagă Copenhaga şi Malmö.

Cea mai buna modalitate de a-ţi face o părere despre Copenhaga este să faci o plimbare cu vaporașul pe canale. Biletele se pot cumpăra din zona Nyhavn, la un preț de aproximativ 5-6 euro de persoană, iar călătoria durează aproape o oră. Deși centrul orașului oferă numeroase obiective turistice, zona de nord, cu portul vechi, atrage foarte multi turiști, poate și datorită celebrei sculpturi în bronz, Mica Sirenă. De asemenea, recomand turiștilor o plimbare pe Strøget, cea mai lungă arteră comercială pietonală din Europa, dar nu recomand şi shopping-ul în acea zona deoarece preţurile sunt destul de mari.

Masa

 

Fiind în general un oraș scump, un lunch pentru două persoane ajunge fără probleme la suma de 50 de euro în centru.

Mica sirena

Despre Malmø

 

Deşi am fost cazat în Malmø, în 2 din cele 4 zile petrecute în Scandinavia am trecut Podul Øresund şi am vizitat Danemarca. Malmø este un oraş micuț, care poate fi parcurs într-o singură zi la pas, având o zonă nouă (în apropiere de Turning Torso) şi o zonă veche (în centru). Zona nouă are un aspect industrial, iar în afară de Turning Torso nu oferă niciun obiectiv turistic, în timp ce zona veche oferă mai multe obiective, precum Lilla Torg – o mică piaţă medievală unde ies la masă localnicii.

Preţurile la mâncare sau shopping sunt vizibil mai mici decât în Copenhaga, iar pentru shopping recomand Emporia Mall, cel mai mare mall din Scandinavia, care este situat în sudul oraşului.

Mai mult de o zi probabil nu ai ce să faci în Malmø, aşa ca îți recomand să închiriezi o mașină şi să călătorești în nord, spre Marea Nordului.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns