Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Città alta – cel mai frumos loc din Bergamo!

Città alta – cel mai frumos loc din Bergamo!

Bergamo este format din orașul de sus (città alta) și orașul de jos (città bassa). Città alta este partea veche a orașului, partea medievală, construită în secolul al 16-lea. Aici sunt concentrate cele mai importante obiective turistice din oraș. Iar città bassa este partea nouă a orașului, construită la finalul secolului al 19-lea. Città bassa este un oraș normal, destul de modern și nu iese în evidență cu mare lucru. Așadar, partea orașului care ne interesează cel mai mult este fără îndoială città alta.

În città alta vei găsi clădiri istorice cu fațade impresionante, muzee și opere de artă, dar și străduțe medievale pietruite și foarte înguste. Acestea dau orașului un farmec aparte. Atmosfera medievală te va cuprinde instant și te vei simți ca într-o poveste.

Città alta – cel mai frumos loc din Bergamo

 

Indiferent dacă ai plecat spre città alta pe jos sau cu funicularul, vei știi că ai ajuns la destinație odată ce ai trecut de faimoasele ziduri venețiene. Întreg orașul de sus este înconjurat de niște ziduri de apărare foarte înalte și masive. Acestea au fost construite de către venețieni în secolul al 15-lea. În città alta se găsesc cele mai importante obiective turistice din Bergamo, printre care Piazza Vechia sau Bazilica Santa Maria Maggiore, despre care am detaliat aici.

Piazza Vechia este centrul orașului de sus și a fost inima puterii politice a orașului timp de câteva secole. În prezent, zona este plină de cafenele și restaurante. Iar clădirile istorice aflate de jur împrejur creează o atmosferă cu totul aparte. În mijlocul pieței se află Fântâna Contarini – care a fost donată orașului de către Alvise Contarini. Acesta a fost ducele de Veneția și conducătorul regiunii.

Città alta

Città alta

Città Alta

Vizitează Castello di San Vigilio

 

Città alta este înconjurat dealuri, vai luxuriante și râuri. Dacă vrei să vezi mai mult decât orașul medieval, ia funicularul de lângă Porta Sant’Alessandro și urcă până la Castello di San Vigilio. Aici vei fi întâmpinat de o priveliște panoramică superbă asupra întregii zone. Fiind cel mai înalt loc din zonă, pe dealul San Vigilio a fost construit în perioada Imperiului Roman un punct de observație.

Primele informații care indică o fortificație pe dealul San Vigilio datează din secolul al VI-lea. În anul 889, viitorul rege al Italiei, Arnolfo di Carinzia, a cucerit fortificația, iar în anul 1166 a început construcția unui castel mai mare. Castelul a suferit multe modificări în secolele 14 și 15, iar mai târziu, în secolul al 16-lea a fost supus unor asedii din partea francezilor și spaniolilor. Din fericire castelul nu a fost dărâmat, iar începând cu secolul al 19-lea a devenit un obiectiv turistic. Pentru a facilita accesul turiștilor, în anul 1912 a fost construit și un funicular, care funcționează și astăzi.

Funicularul

Castello di San Vigilio

Castello di San Vigilio

Castello di San Vigilio

Bergamo, văzut de pe dealul San Vigilio

Bergamo este orașul în care s-a născut marele compozitor italian Gaetano Donizetti, dar și locul în care a trăit și a lucrat timp de peste 10 ani de zile Lorenzo Lotto, unul dintre cei mai cunoscuți artiști renascentiști italieni.

Citește și:

Impresii din Bergamo: top 5 lucruri pe care trebuie să le faci

sau

Cum ajungi de la Aeroportul din Bergamo în Milano?

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns