Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Cum alegem cele mai sigure locuri în avion?

Cum alegem cele mai sigure locuri în avion?

Pentru cei care fac multe călătorii, alegerea locurilor din avion este importantă. Mereu am auzit discuții legate de alegerea locurilor în avion. Unii sunt de părere ca cele mai sigure locuri sunt situate lângă aripi, iar alții cred că cele mai sigure locuri sunt cele aflate în partea din spate a aeronavei. De cele mai multe ori, când alegem un loc, fie rezervat în momentul în care facem check-in online, fie la fața locului – în cazul companiilor low cost, nu ne gândim la siguranță, ci la confort, alegând să stăm unde ne simţim mai bine. Respectiv la geam sau la culoar. Eu unul, aşa fac. Iată mai jos câteva reguli de care ar trebui să ținem cont când alegem locurile in avion. Atât din punct de vedere al siguranței cât şi al confortului.

Principalele reguli de care ar trebui să ținem cont atunci când alegem un loc în avion

 

1) Conform unor studii, cele mai sigure locuri în avion sunt cele de la coridor. Acestea sunt notate cu literele C și D la aeronavele mici, iar la aeronavele mari care au două culoare, cele notate cu G și H. Acest lucru se explică prin faptul că dacă stai pe un loc la fereastră ai șanse mai mici să reușești să treci de ceilalți doi pasageri care stau lângă tine.

2) Avionul resimte şocul unui impact mai mult în partea din faţă a avionului. De aceea locurile din spate sunt considerate mai safe. Cu toate acestea, locurile din spate au și anumite dezavantaje. Cum ar fi zgomotul motoarelor, care la decolare sau la aterizare este mult mai intens în spatele avionului.

3) Pentru sănătate, conform unui studiu publicat de Men’s Health, locurile de la geam sunt cele mai nefavorabile.  S-a arătat că cei care stau la geam se ridică mai rar sau deloc pe parcursul unui zbor, deoarece acest lucru implică deranjarea celor doi pasageri de lângă.  De asemenea, gravitaţia duce la acumularea de sânge în picioare, iar cei care stau așezați pentru o perioadă mai lungă riscă să aibă probleme medicale, din acest motiv, locurile de la culoar sunt de preferat.

4) Din punct de vedere al confortului, este de preferat să alegi locurile de la geam sau de la culoar, pentru a avea mai mult spaţiu.

5) Fii atent unde sunt situate ieșirile de urgență. Şi, de asemenea, ține minte la câte rânduri distanță te afli de acestea. Deoarece în cazul unui incendiu sau unei situaţii de urgenţă să știi care este calea cea mai rapidă de ieșire.

 Pentru următoarele călătorii, cu siguranță voi ține cont de aceste aspecte legate de cele mai sigure locuri în avion.

Lasă un răspuns