Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Cele mai bune plaje din Tenerife: top 10

Cele mai bune plaje din Tenerife: top 10

Care sunt cele mai bune plaje din Tenerife? Din punctul meu de vedere Insulele Canare sunt unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa deoarece este mereu soare şi cald, oamenii sunt prietenoşi, plajele sunt superbe, iar peisajele sunt absolut impresionante.

Prima dată când am fost în Insulele Canare, adică acum 2 ani, am ajuns din întâmplare fix în cea mai frumoasă insulă, respectiv Fuerteventura, iar anul trecut, în octombrie 2015, am hotărât să merg pentru a doua oară în Canare, dar de data aceasta am ales Tenerife. Fuerteventura este insula ideală din arhipelag privind plajele, însă și în Tenerife sunt multe plaje foarte frumoase. Ce îmi place cel mai mult la plajele din Canare este faptul că niciuna nu seamănă cu alta. Toate sunt diferite, au culori diferite, nisipul este altfel peste tot, iar peisajele sunt copleșitoare. De când am fost în Canare, pentru mine nicio plajă din orice alt loc în care am mai fost nu se poate compara cu ce am găsit aici.

Ar fi bine să ştii dinainte care sunt cele mai bune plaje din Tenerife. Asta pentru a merge direct la ţintă şi să nu pierzi prea mult timp, mai ales având în vedere că insula este mare, iar plajele sunt destul de îndepărtate unele de altele.

Top 10 cele mai bune plaje din Tenerife

 

1.  Las Teresitas

Aflată la doar 2 kilometri de capitala insulei, Santa Cruz de Tenerife, plaja Las Teresitas este din punctul meu de vedere de departe cea mai frumoasa plaja din Tenerife! Las Teresitas este o alegere perfecta pentru a petrece o zi intreaga la plaja. Iar apa este mereu calda si calma. Spre deosebire de majoritatea plajelor din Tenerife, aceasta Las Teresitas este alcatuita din nisip saharian, care ii da o culoare mult mai alba decat oricare alta plaja de pe insula. Am plătit 5 euro pentru un șezlong pentru o zi întreagă (prețul cerut inițial este de 10 euro, însă se poate negocia fără probleme).

Dacă ai ajuns la plaja Las Teresitas, iți recomand să dai o fugă și până în Igueste de San Andres. Este o localitate minunată și pitorească. De aici ai o priveliște de ansamblu asupra întregii coaste, dar și asupra plajei Las Teresitas. Din punctul meu de vedere, acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insulă. Mai multe detalii despre Igueste de San Andres am scris în acest articol.

2. Playa de los Cristianos

Los Cristianos este una dintre cele mai turistice zone din Tenerife. Acest lucru nu este de mirare având în vedere locația foarte bună, în sudul insulei, dar și faptul că acesta este unul dintre puținele locuri din Tenerife unde vei găsi apă de culoare turcoaz.

3. Plajele La Tejita şi El Medano

La Tejita și El Medano sunt două plaje naturale superbe! Sunt situate de o parte și de alta a Muntelui Rosu (Montaña Roja). Acesta este o rocă vulcanică înaltă de 171 de metri, care în urma unei erupții vulcanice a căpătat o culoare roșie. La Tejita şi El Medano sunt cu siguranţă unele dintre cele mai bune plaje din Tenerife. Cele două plaje sunt destul de „wild”. Pe alocuri neamenajate. Iar peisajul este absolut copleșitor. Plaja Tejita a fost una dintre preferatele mele în excursia mea în Tenerife. Am venit aici aproape în fiecare zi datorită peisajului impresionant, dar şi datorită valurilor imense. La Tejita și El Medano sunt localizate în partea de sud a insulei, foarte aproape de Aeroportul Tenerife South.

4. Playa Jardin

Doar câteva plaje din Tenerife sunt formate din nisip vulcanic negru. Iar Playa Jardin este cu siguranță cea mai frumoasă dintre acestea! Este situată în nordul insulei, în orașul Puerto de la Cruz. Playa Jardin este incredibil de frumoasă, având o atmosfera pitorească. Numele vine de la faptul că plaja este situată într-un mediu natural superb, prin de flori şi plante tropicale. Din păcate, nu am avut timp să ajung aici decât o singură dată, chiar dacă am fost cazat în oraşul Puerto de la Cruz, însă Playa Jardin este o plaja care nu trebuie ratată!

5. Playa de la Arena

Aflată în partea de vest a insulei, Playa de la Arena este localizată foarte aproape de Los Gigantes. Zona este superbă, cu roci înalte de până la 800 de metri altitudine. Playa de la Arena este formată din nisip vulcanic. Roca vulcanică aflată de o parte și de alta a plajei face din Playa de la Arena un excelent loc pentru snorkelling sau scuba diving. Astfel turiștii pot descoperi fascinanta viaţă de sub apă. Dacă nu ai maşină închiriată, poți ajunge aici foarte ușor deoarece există conexiuni foarte bune cu mijloacele de transport în comun.

6. Playa de Las Vistas

Playa de Las Vistas este situată în partea de sud a insulei în localitatea Los Cristianos. Deși este o plajă destul de comercială, este una dintre cele mai frumoase plaje din Tenerife și merită vizitată. Zona este plină de restaurante, cafenele și baruri, iar nisipul foarte fin și de culoare aurie.

7. Playa de Los Gigantes

Plaja Los Gigantes se află la capătul coastei de vest a insulei, în micuâul oraș cu același nume. Plaja nu este foarte mare, este acoperită cu nisip negru și oferă o priveliște superbă asupra uriașelor stânci Los Gigantes.

8. Playa San Juan

Micuțul sat pescăresc Playa de San Juan, aflat între Los Gigantes și Costa Adeje, găzduiește una dintre cele mai frumoase plaje din Tenerife. Playa de San Juan este alcătuită din nisip natural auriu amestecat cu nisip vulcanic.

9. Playa de las Gaviotas

Playa de las Gaviotas este o plajă micuță, cu nisip negru, aflată foarte aproape de Las Teresitas. Este de preferat să ajungi aici dimineața sau până în prânz, deoarece din cauza poziției sale la baza unui munte, soarele nu mai ajunge pe plajă în a doua parte a zilei.

10. Playa de las Americas

Las Americas una dintre cele mai cunoscute plaje din Tenerife, aflată în zona cea mai vibrantă a insulei, plină de cluburi de noapte, baruri și restaurante. Este un loc preferat de cei care vor să fac sport, în special surf, dar și snorkeling sau ski jet.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

3 Comments

  1. Superbe poze!!!

  2. super articol!! gata, am trecut pe lista Tenerife! dar anul viitor, ca anul acesta merg in Grecia 🙂

  3. ar mai fi si playa de masca, la o distanta de 3-4 ore de mers prin munti din masca. se ajunge greu, dar merita!

Lasă un răspuns