Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Care sunt cele mai bune companii aeriene?

Care sunt cele mai bune companii aeriene?

În fiecare an, compania Skytrax desemnează cele mai bune companii aeriene din lume, în urma voturilor a milioane de turiști. Aproape de fiecare dată, topul primelor zece companii este plin de companii asiatice, care sunt mai puțin cunoscute de către turiștii români și cu care avem șanse relativ mici de a zbura, numai dacă suntem înteresați de călătorii în Asia, însă în top se găsesc și companii europene, mult mai accesibile turiștilor din țara noastră. Skytrax evaluează companiile aeriene și alcătuiește topul ținând cont de foarte multe criterii, precum media de vârstă a aeronavelor, sistemul de ticketing online, reputația piloților și a personalului, încadrarea în orarul de zbor, catering și divertisment la bordul aeronavelor, securitate, etc.

Conform voturilor a peste 18 milioane de turiști publicate pe site-ul www.worldairlineawards.com, cele mai bune companii aeriene din anul 2014 sunt următoarele:

 

1. Cathay Pacific

 

Companie aeriană din Hong Kong, având o flotă de 140 de aeronave conform site-ului airfleets.net. Cathay Pacific a mai câștigat premiul de cea mai buna companie aeriană din lume și în anii 2003, 2005 și 2010.

2. Qatar Airways

 

Este o companie uriașă, deținută de statul Qatar, care operează peste 230 de aeronave, incluzând avioane de tipul Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri aflat în producție de serie, care poate transporta până la 620 de pasageri.

3. Singapore Airlines

 

Membră a Star Alliance Group, Singapore Airlines este deținută de către statul Singapore și se axează mai mult pe călătorii pe piața asiatică.

4. Emirates

 

Fondată în anul 1985, Emirates este deținută de către Emirates Group, care aparţine guvernului din Dubai. Sediul principal al companiei este în Dubai.

5. Turkish Airlines.

 

Este prima companie europeană din acest top care alcătuieşte cele mai bune companii aeriene din lume. Turkish Airlines operează peste 200 de zboruri internaţionale şi este compania naţională a Turciei.

6. All Nippon Airways

 

Este o companie japoneză care de-a lungul timpului s-a confruntat cu numeroase probleme legate de securitate și incidente, precum și 10 deturnări, ultima având loc în anul 1999.

7. Garuda Indonesia

 

Compania aeriană națională a Indoneziei. A fost fondată în anul 1949 şi este membra Sky Team din martie 2014.

8. Asiana Airlines

 

Companie sud coreeană, având baza la Seul.

9. Lufthansa

 

Este cea mai mare companie aeriană germană, dar și din Europa.

10. Air France

 

Este compania care încheie topul privind cele mai bune companii aeriene din lume, companie subsidiară a grupului Air France-KLM. Înainte de fuziunea cu KLM, Air France a fost compania aeriană națională a Franței.

Sursa foto: www.cathaypacific.com

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns