Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Care sunt cele mai bune companii aeriene low cost?

Care sunt cele mai bune companii aeriene low cost?

Companiile aeriene low cost oferă atât avantaje cât și dezavantaje, despre care am vorbit aici, însă acestea reprezintă cu siguranță cea mai bună modalitate de a călători ieftin în Europa. Din păcate, în România nu sunt prezente decât câteva dintre cele mai bune companii low cost din Europa, iar unele dintre acestea au foarte puține zboruri cu plecare din Romania, cum ar fi de exemplu Fly Pegasus, care are zbor direct doar către Istanbul (Sabiha Gokcen). Compania Skytrax a facut un studiu și a alcătuit un top privind cele mai bune companii low cost din Europa, rezultatele fiind publicate pe siteul www.worldairlineawards.com.

Astfel, cele mai bune companii low cost din Europa sunt următoarele:

 

1. Norwegian Air Shuttle

 

Cu o istorie de aproape 50 de ani, Norwegian este cel mai mare transportator din Scandinavia și primul operator low cost care a introdus zboruri transatlantice la prețuri care pornesc de la 300 de dolari dus-întors. De asemenea, este prima companie low cost care deține ultimul model de aeronavă de tipul Boeing 787 Dreamliner, care poate transporta până la aproape 300 de pasageri.

2. easyjet

 

Britanicii de la easyjet, care și-au anunțat recent plecarea din România, ocupă poziția a doua în topul care cuprinde cele mai bune companii aeriene low cost din Europa.

3. Germanwings

 

Germanwings, parte a grupului Lufthansa, este o companie cu o prezență modestă pe piața din România. Update: Germanwings a fuzionat cu o altă filială din grupul Lufthansa şi împreună au format noua companie Eurowings.

4. NIKI

 

NIKI estecompania aeriană deținută de fostul pilot de Formula 1, germanul Niki Lauda. În prezenz, compania mi este prezentă pe piaţa din România.

5. Air Baltic.

 

Air Baltic operează zboruri din România doar pe ruta București – Riga, însă prețurile nu sunt nici pe departe la nivelul celor pe care le-am aștepta la un operator low cost, fiind exagerat de mari.

6. Wizz Air

 

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din centrul și sud-estul Europei, cu o prezență foarte mare în România, având baze operaționale în București, pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”, la Cluj, pe aeroportul ”Someșeni”, la Timișoara, pe Aeroportul ”Traian Vuia” și pe Aeroportul Internațional ”Transilvania” din Târgu Mureș.

7. WOW Air

 

Companiaaeriană islandeză WOW Air opereaz+ zboruri Reykjavik către cele mai mari orașe din Europa. Din păcate, compania nu este prezentă și în România.

8. Fly Pegasus.

 

Este o companie low cost din Turcia, care operează un singur zbor din țara noastră, respectiv București – Istanbul. Cu aterizare pe aeroportul Sabiha Gokcen.

9. Onur Air

 

Este o companie aeriană low cost turcească, care operează zboruri interne în Turcia, dar și zboruri către Amsterdam (Schiphol) și Nicosia – Ciprul de Nord.

10. flyBe

 

Ultimul în topul privind cele mai bune companii low cost este operatorul aerian regional flyBe, având baza în Exeter, Anglia.

Ciudat este faptul că din acest top lipsește Ryanair, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa și probabil una dintre companiile care oferă cele mai mici prețuri la bilete. Din punctul meu de vedere, Ryanair nu trebuie să lipsească din topul care cuprinde cele mai bune companii low cost din Europa.

 Sursa foto: luxurytravelbeat.com

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

 

Lasă un răspuns