Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Ce vacanţă all inclusive alegem în Turcia?

Ce vacanţă all inclusive alegem în Turcia?

Acum, la final de vară, este momentul potrivit pentru a-ți rezerva o vacanţă all inclusive. Asta mai ales dacă nu ai fost plecat nicăieri vara aceasta și nici un ai avut prea mult timp să te gândești la concediu. Vacanţele all inclusive sunt încă la mare căutare printre turiștii români, iar oferta este pe gustul tuturor. Turcia este una dintre cele mai populare destinații pentru o astfel de vacanţă. Iată mai jos ce înseamnă, pe scurt, ofertele all inclusive și ce cuprind acestea.

Ce înseamnă vacanţă all inclusive?

 

Dacă ești interesat  de ofertele all inclusive, trebuie să știi că acestea se referă la tipul de pensiune pe care ți-l oferă hotelul. În funcție de tipul de mese, există trei feluri de oferte all inclusive:

1. All inclusive light (AIL).

 

Dacă alegi o ofertă all inclusive light, ţine cont de faptul că în prețul plătit nu sunt incluse și băuturile alcooloce. În cazul în care nu te interesează prea mult alcoolul este ok, deoarece ofertele de tipul all inclusive light includ 3 mese pe zi (mic dejun, prânz și cină), precum și băuturi non alcoolice.

2. All inclusive (AI).

 

Aceasta variantă presupune trei mese pe zi, dar și două gustări între mese. De asemenea, sunt incluse și diverse feluri de băuturi specifice zonei (locale), dar și băuturi alcoolice. La hotelurile care oferă all inclusive, de obicei programul restaurantelor și barurilor este între orele 7 a.m. și 11 p.m. De asemenea, ofertele all inclusive cuprind de obicei și intrare gratuită la diverse facilități precum sală, piscină, saună sau alte tipuri de divertisment pe care hotelul le oferă.

3. Ultra all inclusive (UAI).

 

Varianta ultra all inclusive cuprinde servicii suplimentare ofertei all inclusive. Printre facilități se numără mini barul din cameră, care este gratuit, room service 24h din 24h, precum și băuturi alcoolice străine. Ultra all inclusive include acces și către spa sau orice tip de divertisment pe care hotelul îl oferă.

Antalya, stațiunea preferată de către turiștii români

 

Ca și în anii precedenți, Antalya este una dintre stațiunile preferate de către turiștii romani pentru o vacanță all inclusive. Antalya este cea mai cunoscută dar și cea mai mare stațiune turcească de pe litoralul Marii Mediterane. Stațiunea are o poziționare geografică foarte bună, aflându-se între Marea Mediterana și munții Taurus. Astfel, stațiunea oferă o priveliște superbă, cu munții într-o parte și cu marea în cealaltă parte. Plajele sunt mari și cu nisip auriu, iar apa este caldă din mai până în noiembrie.

Pe langa Antalya, cele mai căutate stațiuni din Turcia perfecte pentru o vacanţă all inclusive sunt Kusadasi, Side, Canakkale sau Bodrum. Dacă ești în căutarea unei astfel de vacanţe, iată aici oferte Turcia all-inclusive.

Antalya

Antalya

Excursie în Cappadocia

 

Pe lângă stațiunile de la mare, poți opta pentru Cappadocia. Aflată în inima Turciei, Cappadocia ascunde peisaje selenare superbe, parcă din altă lume. Tot aici vei găsi diverse formațiuni geologice cu aspect selenar, labirinturi subterane, dar și orașe construite sub pământ. Toate acestea creează un farmec aparte întregii zone. Regiunea istorica Cappadocia este de asemenea locul în care au fost construite primele mânăstiri din lume.

Iată mai jos câteva fotografii din Cappadocia:

Cappadocia

Cappadocia

Cappadocia

Cappadocia

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns