Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Ce avantaje ai dacă închiriezi o mașină în vacanță?

Ce avantaje ai dacă închiriezi o mașină în vacanță?

Atunci când ești în vacanță și iți dorești să vezi mai mult decât orașul în care ai aterizat, închirierea unei maşini este o soluţie bună. Părerea mea este că cel mai bine este să închiriezi mașina direct din aeroportul pe care aterizezi. Iar la finalul vacanţei, să o predai tot la aeroport. În mai toate aeroporturile găsești servicii de închiriere mașini de la firme internaționale, precum Sixt, Avis, Europcar, Hertz, etc. Mai jos vei găsi principalele motive pentru care este mai bine să închiriezi o mașină în vacanță, decât să te bazezi pe transportul public sau pe taxi.

Iată mai jos care sunt, în opinia mea, avantajele pe care le ai dacă închiriezi o mașină în vacanță

 

1. Nu ai nevoie de taxi sau de transfer la/de la aeroport.

 

Dacă închiriezi o mașină în vacanță poţi face ast lucru direct din aeroport. Astfel eviți să plătești taxiul sau nu mai pierzi mult timp așteptând shuttle-ul sau trenul care te duce în oraș. Acest lucru este valabil mai ales dacă aterizezi pe un aeroport aflat la o distanţă destul de mare de locul unde vrei să ajungi.

2. Cheltuiești mai puţin pe transport.

 

Acest lucru este valabil dacă vrei să vizitezi mai mult decât orașul în care ai aterizat. Chiar dacă există autobuze sau trenuri la preţuri bune, dacă călătorești în grup de minim 2 persoane este mai ieftin să mergi cu mașina. De obicei poți închiria fără probleme o mașină decentă pentru 30-40 de euro pe zi, cu tot cu GPS și extra asigurare.

3. Salvezi timp.

 

De exemplu, dacă ești cazat în sudul orașului Milano și vrei să mergi în Como, trebuie să iei un autobuz până la gară, apoi trenul până în Como, apoi încă un autobuz până în centrul orașului. Toate aceste schimburi de mijloace de transport în comun consumă timp, chiar dacă la prima vedere ți s-ar părea că nu durează foarte mult. Cu o mașină închiriată ajungi, clar, mult mai repede.

4. Vizitezi mai multe locuri.

 

De obicei e greu să găsești mijloace de transport în comun care să te ducă fix unde ai tu nevoie. Dacă închiriezi o mașină poți vizita mult mai ușor orice stâncă/plajă/vale/munte/etc. din zona în care te afli.

5. Confort mai bun.

 

Revenind la exemplu cu Milano – Como de mai sus, cu siguranță nu se poate compara confortul parcurgerii acestei rute cu mașina, în detrimentul mijloacelor în comun. Doar ești în vacanţă și vrei să te simți bine, nu?

6. Poți alege dintr-o gamă largă de mașini.

 

Evident, în funcție de buget, poți alege o mașină pe care nu o conduci în mod normal acasă. De exemplu, am câțiva prieteni care atunci când călătoresc în S.U.A. nici nu concep să nu își închirieze un Mustang. Asta mai ales având în vedere faptul că prețul nu este chiar foarte mare.

7. Siguranţă.

 

Siguranţa contează foarte mult când ești în vacanţă.  Mai ales dacă călătorești cu familia și cu copiii. După părerea mea, este mult mai safe să călătorești cu o mașină în vacanță decât cu trenul / autobuzul / etc.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns