Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Catedrala St Paul – un simbol al Londrei

Catedrala St Paul – un simbol al Londrei

Catedrala St Paul din Londra reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din capitala Angliei și cu siguranță cea mai renumită biserică construită în stilul baroc britanic. Barocul s-a născut în Italia însă s-a răspândit și în restul Europei, iar Catedrala St Paul are la exterior atât influențe renascentiste cât și caracteristici ale barocului, reprezentate în special de cele două turnuri, însă interiorul catedralei reflectă clar influențele superbe ale barocului.

Catedrala St Paul – un simbol al Londrei

 

Pe actualul amplasament al catedralei au mai fost construite 3 biserici, ultima dintre acestea fiind construită de normanzi, iar durata ridicării acesteia a fost de aproximativ 200 de ani, fiind finalizată în anul 1314. La acea vreme era cea mai înalta biserică de pe continent, însă aceasta a fost distrusă în marele incendiu care a cuprins Londra în anul 1666. Lucrările la Catedrala St Paul, operă a arhitectului Sir Christopher Wren, au avut loc între anii 1675 și 1708.

Catedrala St Paul este un simbol al Londrei, iar pentru mine este una dintre cele mai frumoase clădiri pe care le-am văzut vreodată. Dacă ajungi în Londra, nu trebuie să ratezi această impresionată catedrală.

Biletele de intrare se pot achiziționă de la fața locului, însă dacă nu vrei să stai la coada de la casa de bilete, le poți cumpăra de pe site-ul oficial al catedralei, www.stpauls.co.uk/tickets.

Prețurile biletelor cumpărate de pe site, care sunt puțin mai ieftine decât cele luate de la fața locului, sunt următoarele:

– bilet pentru adulți – 15.00 GBP;

– bilet pentru copiii – 6.50 GBP;

– bilet pentru studenți sau persoane peste 60 de ani: 13.50 GBP;

– bilet de familie (doi adulți și doi copii): 36.50 GBP.

Catedrala St Paul este amplasată aproape de centrul Londrei, lângă malul Tamisei. Şi se află la o distanță foarte mică de Museum of London. Cea mai simplă cale de a ajunge la Catedrala St Paul, oriunde ai fi în Londra, este cu metroul. Cobori la stația St. Paul, care este în imediata apropiere a catedralei.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns