Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Castelul din Altshausen: resedinta familiei regale Württemberg

Castelul din Altshausen: resedinta familiei regale Württemberg

Altshausen nu este unul dintre cele mai mari orașe din Germania. Nu se află în top 50, nici în top 100. Defapt abia dacă îl vezi pe hartă, chiar și atunci când știi cam pe unde se alfă. Este un mic orășel din landul Baden-Württemberg și are doar puţin peste 4000 de locuitori. Dar cu toate acestea, Altshausen găzduiește un castel foarte frumos, parcă scos din poveşti. Castelul din Altshausen se afla fix în centrul orașului și reprezintă, chiar și astăzi, reședința familiei regale Württemberg.

Partea veche a castelului a fost construită în jurul anului 1000 și a fost locul ales de către familia regală din Württemberg pentru a-și stabili reședința. Aceștia mai dețineau și alte castele din zonă, precum Castelul Wirtemberg, aflat în apropierea orașului Stuttgart. Din fericire, castelul din Altshausen a fost păstrat până în zilele noastre și a fost renovat conform planurilor și schițelor inițiale. Cu toate acestea, de-a lungul timpului castelul a suportat diverse modificări. Una dintre cele mai importante modificări este clădirea porții castelului, care a fost construită în anul 1732. De asemenea, în jurul anului 1750 castelul a intrat în renovări totale. Astăzi, turiștii pot vizita castelul gratis, acesta având porțile deschise zilnic între orele 8-19. De asemenea, în cadrul castelului se pot admira și un parc și o biserica construită în stil baroc. Destul de des, la castel sunt organizate diverse evenimente culturale. De asemenea, fest-ul din Altshausen (unde vine aproape toată populația orașului) este organizat anual în luna august în piața din faţa castelului.

Cine a locuit la Castelul din Altshausen?

 

De-a lungul timpului, cei mai importanți membri ai familiei regale Württemberg au locuit la castelul din Altshausen. Printre aceștia se numără fiul contelui Herman von Württemberg, care s-a născut aici în anul 1013. Mai târziu, acesta a devenit unul dintre cei mai mari cărturari ai Evului Mediu.

Castelul a avut și o perioadă mai nefastă. La 3 ani după dizolvarea primului Reich german, în anul 1809, castelul a trecut în proprietatea statului. Familia regală a fost nevoită să se mute, iar castelul a rămas nelocuit până după Primul Război Mondial. După încheierea războiului a avut loc renașterea castelului și a familiei regale, care între timp s-a mărit consistent. În anul 1919 Ducele Albrecht și-a mutat reședința de la Castelul din Stuttgart la cel din Altshausen. În prezent, la Altshausen locuiesc Ducele Carl și Ducesa Diana, descendenți ai casei regale Württemberg. Ducele Carl a devenit capul familiei regale Württemberg în anul 1975 după ce Ludwig, fratele său mai mare, a renunțat la succesiune.

Sculpturile Ducesei Diana

 

Ducesa Diana (numele întreg fiind Diane Françoise Maria da Gloria of Orléans) s-a măritat in anul 1960 la Castelul din Altshausen cu Carl, ducele de Württemberg și împreună au hotărât să rămână să locuiască în Altshausen. Ducesa Diana are origini franțuzești, fiind fiica lui Henri d’Orléans, membru al fostei case regale Bourbon. Ducesa Diana este o cunoscută artistă și sculptoriță de succes. O parte din sculpturile sale sunt expuse în curtea castelului din Altshausen și pot fi admirate de către turiști.

Citește și:

La plimbare prin sudul Germaniei – impresii

sau

Impresii din Tübingen – într-o zi de sărbătoare tipic nemţească

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns