Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Care sunt cele mai bune aeroporturi din lume?

Care sunt cele mai bune aeroporturi din lume?

Conform rezultatelor studiilor efectuate de către compania Skytrax privind cele mai bune aeroporturi din lume și publicate pe site-ul oficial al companiei, www.worldairlineawards.com, cel mai bun aeroport din lume este Singapore Changi. Pentru cei pasionați de călătorii nu este o surpriză faptul că aeroportul din Singapore este primul în topul realizat de către Skytrax deoarece acesta ocupă poziția fruntașă în clasament de 18 ani, respectiv de când se realizează acest clasament. Singapore Changi Airport este unul dintre cele mai importante hub-uri din Asia de sud-est, având peste 6500 de zboruri pe săptămână și trasportând peste 53 de milioane de pasageri pe an, conform datelor oferite de site-ul oficial al aeroportului, www.changiairport.com.

Conform clasamentului realizat de către compania Skytrax, cele mai bune aeroporturi din lume sunt următoarele:

 

1. Aeroportul Changi, Singapore.

 

Printre dotările aeroportului se numără spa, piscină, sală de sport, sală de cinema sau chiar și un tobogan uriaș cu o pantă de 4 etaje. De asemenea, aeroportul conține și o gradină de fluturi care cuprinde peste 1000 de specii de fluturi și diverse plante tropicale.

2. Aeroportul Internaţional Incheon din Seul, Coreea de Sud.

 

Este cel mai mare aeroport din Coreea de Sud și oferă, de asemenea, diverse facilități precum un teren de golf, spa, camere private de dormit, patinoar sau grădini interioare. De asemenea, aeroportul conține și un muzeu al culturii coreene.

3. Aeroportul Internaţional din München, Germania.

 

Acesta este al doilea cel mai aglomerat aeroport din Germania, după cel din Frankfurt și transportă anual aproape 40 de milioane de pasageri.

4. Aeroportul Internaţional din Hong Kong.

 

 Aeroportul a avut în anul 2013 un număr impresionant de aproape 60 de milioane de pasageri.

5. Aeroportul Schiphol, Amsterdam, Olanda.

 

Situat la o distanță de 10 km de Amsterdam, Schiphol este cu siguranţă unul dintre cele mai bune aeroporturi din lume, dar şi unul dintre cele mai mari și importante hub-uri din Europa.

6. Aeroportul Internaţional Haneda, Tokio, Japonia.

 

Este al patrulea cel mai aglomerat aeroport din lume.

7. Aeroportul Internaţional din Beijing, China.

 

Conform site-ului oficial, bcia.com, este al doilea aeroport din lume ca număr de pasageri transportați în anul 2013, respectiv 83.71 de milioane de pasageri, după aeroportul din Atlanta, care a transportat aproximativ 94 de milioane de pasageri.

8. Aeroportul din Zurich, Elveția.

 

Este cel mai mare aeroport din Elveția.

9. Aeroportul Internațional din Vancouver, Canada

 

Este al doilea cel mai aglomerat aeroport din Canada, în funcție de mișcările de aeronave cât și în funcție de pasageri, după Aeroportul Internațional Pearson din Toronto.

10. Aeroportul Heathrow, Londra, Marea Britanie.

 

Heathrow este ultimul clasat în top 10 cele mai bune aeroporturi din lume, însă este cel mai mare și cel mai aglomerat aeroport din Europa.

Clasamentul privind cele mai bune aeroporturi din lume este realizat de către compania Skytrax se realizează anual și este alcătuit în funcție de rezultatele unui sondaj care analizează diverse aspecte legate de fiecare aeroport în parte, precum facilitățile și serviciile pe care le oferă, oferta de divertisment, confortul pasagerilor, curățenie, etc.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns