Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Buget de călătorie: Cât costă un city break la Roma?

Buget de călătorie: Cât costă un city break la Roma?

Știi vorba aia care spune că toate drumurile duc la Roma? Nu știu cum, dar pentru mine funcționează. Fac ce fac, și din când în când tot la Roma ajung. Pentru mine, Roma este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, unde m-am simțit foarte bine de fiecare dată când am fost. Roma este locul în care găsești de toate: soare, romantism, locuri deosebit de frumoase și multă istorie, dar și modă și shopping. În acest articol iți voi spune cam care ar fi bugetul minim pe care ar trebui să îl aloci unui city break la Roma.  

Cât costă un city break la Roma?

 

1. Cum ajungi la Roma?

 

Recomandarea mea este zborul cu Wizz Air (sau cu TAROM, doar dacă îl prinzi la ofertă). Potrivit site-ului oficial al Wizz Air, de exemplu în perioada 24-26 aprilie (luni-vineri), prețul zborului București-Roma Ciampino, dus-întors, pornește de la 318 lei pentru deținătorii de Wizz Discount Club, fără bagaj de cală și aproximativ 450 de lei cu tot cu bagaj de cală. Pentru aceeași perioadă, călătoria dus-întors cu TAROM costă 195 de euro, respectiv 880 de lei. Adică aproape dublu decât la Wizz.

Roma - buget de calatorie

 2. Cum ajungi de la Aeroportul din Ciampino în Roma?

 

Despre acest aspect am scris un articol în care ți-am arătat ce variante de transfer ai. Varianta recomandată de mine este cea cu shuttle bus-ul (Terravision). Prețul unei călătorii de la Aeroportul din Ciampino până la Roma Termini este de doar 4 euro,. Iar durata drumului este de 30-40 de minute.

3. Cât costă cazarea?

 

Conform booking.com, o cameră dublă la un hotel de 3-4 stele, aproape de centru, cu un rating între 7.5 și 8.5 costă în perioada 24-26 aprilie în jur de 200 de euro (maxim), cu tot cu mic dejun inclus pentru 2 persoane. Evident, există și cazare mult mai ieftină, la 2-3 stele. Dar știind ce înseamnă în Italia acest lucru, nu as recomanda. O alternativă la booking.com ar fi să găsești un apartament pe airbnb.  Există multe opțiuni la vreo 120 de euro pentru 2 nopți.

4. Cât costă transportul?

 

Din punctul meu de vedere, mai ales dacă ești pentru prima dată în Roma, este cel mai bine să vizitezi orașul la pas, astfel nu vei rata niciun obiectiv important. Cu toate acestea, cel mai bun mijloc de transport este metroul. Prețul unei călătorii este de 1.5 euro.

5. Cât costă intrarea la obiectivele turistice?

 

În Roma există foarte multe obiective turistice gratuite, precum intrarea în Basilica Sf. Petru, Monumentul Vittorio Emanuele (Muzeul Reunificării Italiei), Pantheonul, Fontana di Trevi, etc. Dar, există și o listă lungă cu obiective la care se plătește bilet de intrare, din care recomand Colosseum (12 euro), Muzeele Vaticanului (14 euro) și Villa Borghese (11 euro). Dacă stai doar 3 zile la Roma, poate nu vei avea timp să vizitezi toate obiectivele. Însă după părerea mea, intrarea la Muzeele Vaticanului it’s a must.

Roma

Total de persoană pentru un city break la Roma:

 

70 de euro transport cu Wizz Air fără bagaj de cală + 60 de euro cazare (de persoană, cu airbnb) + 8 euro transfer Ciampino – Roma dus-întors + 14 euro vizitarea Muzeelor Vaticanului = 152 euro. Dacă adaugi și mâncarea + suveniruri, probabil vei ajunge la suma de 200-250 de euro de persoană.

*Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns