Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Buget de călătorie: Cât costă un city break la Istanbul?

Buget de călătorie: Cât costă un city break la Istanbul?

Toamna este sezonul perfect pentru călătorii de tip city break, așa că de ce să nu începem cu un city break la Istanbul? Am fost o singură dată în Istanbul, dar m-aș întoarce acolo oricând. Pentru cei care se gândesc să dea o fugă până la Moscheea Albastră sau la Hagia Sofia, am punctat mai jos cheltuielile de călătorie legate de cum ajungem în Istanbul, unde ne cazăm, ce vizităm și ce mâncăm.

Cât costă un city break la Istanbul?

 

Transport

 

Pentru a ajunge din București în Istanbul iau în calcul două variante – zbor cu Fly Pegasus (companie aeriană low cost din Turcia), sau zbor cu TAROM. Pentru un city break la Istanbul la finalul lunii octombrie, prețul unui bilet dus-întors la ambele companii aeriene costă în jur de 100 de euro, însă există diferențe importante de luat în calcul. Fly Pegasus nu aterizează pe aeroportul Atatürk, ci pe Sabiha Gokcen, un aeroport situat în partea asiatică a orașului și foarte departe de centru, în timp ce TAROM aterizează pe Atatürk. În aceste condiții în care prețurile de la TAROM sunt atât de bune, nu văd de ce aș alege low cost.

Cazare

 

Din punctul meu de vedere, dacă mergi într-un city break la Istanbul este important să te cazezi în peninsulă, deoarece ești aproape de cele mai importante obiective turistice, pe care le poți vizita chiar la pas. De la aeroportul Atatürk există linie directă de metrou până în zona Marelui Bazar, la stația de metrou Akșaray. Poți încerca ofertele de pe lastminute.com, însă și pe booking poți găsi oferte foarte bune, iar dacă rezervi din timp, poți prinde prețuri de 50 de euro pe noapte, cameră dublă, la 3 sau 4 stele.

Transportul în comun

 

Există două variante. Ori cumperi jetoane (3 TL un jeton) ori cumperi Istanbulkart, doar dacă plănuiești călătorii mai multe cu transportul în comun.

Obiective turistice

 

Eu personal nu vizitez decat maxim 3-4 obiective într-un city break. Dar în cazul în care ai timp la dispoziție, găsești mai jos costul biletelor.

– Moscheea Albastră – intrare gratuită.
– Hagia Sofia – 25 TL.
– Palatul Topkapî – 40 TL.
– Cisterna – 10 TL.
– Palatul Dolmabahce – 30 TL intrare + 20 TL vizitarea haremului, sau joint ticket – 40 de lire.

Mâncarea

 

Recomand atât localurile turistice cu preparate din pește, aflate pe malul Mării Marmara, cât și restaurantele pentru localnici, aflate mai ales în zona Taksim. Un city break la Istanbul nu se poate fără un meniu pescăresc, pentru care plătești în jur de 30-40 TL într-un restaurant turistic și 15-20 TL într-unul pentru localnici. Pentru un kebab specific turcesc, prețul este între 5 și 20 TL, depinde de zonă.

Buget de călătorie city break la Istanbul – 2 persoane, 3 nopți

 

Zboruri: 200 euro

Cazare: 150 euro

Transport: 10 euro

Obiective turistice: 30 euro

Mancare: 100 euro

Total: 490 euro (245 de euro de persoană)

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns