Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Bruxelles street food – ce poți mânca pe stradă?

Bruxelles street food – ce poți mânca pe stradă?

De fiecare dată când ajung într-o țară sau într-un oraș sunt curios ce se poate mânca pe stradă în locația respectivă. Weekend-ul trecut am fost într-un city break la Bruxelles, oraș în care data trecută când am fost nu am avut timp să studiez ce poți manca la tarabele de pe stradă, rapid și ieftin. Bruxelles-ul este cunoscut întregii lumi pentru vafe, ciocolată sau cartofi prăjiți. Astfel, mai jos găsești top 5 lucruri reprezentative pe care le poți mânca pe stradă în Bruxelles, în opinia mea.

Bruxelles street food – ce poți mânca pe stradă?

 

1. Celebrele vafe belgiene.

 

Pe locul întâi sunt, evident, vafele! Acestea se găsesc practic la orice colț de stradă, fiind căutate atât de către turiști cât și de către localnici. Vafele pot fi de multe feluri, cu frișca, fructe, nuci, miere, scorțișoara sau multe alte combinații. Prețul unei vafe în centrul orașului este între 1 euro (pentru o vafa simplă) și 4-5 euro pentru una ca în imaginea de mai jos.

 

2. Cartofii prăjiți.

 

Cartofii prăjiți s-au născut în Belgia. Aceștia sunt prăjiți în mod tradițional în grăsime animală. Cartofii prăjiți se vând peste tot prin Bruxelles și merită încercați măcar o dată. De obicei, o porție mică poate fi cumpărată cu 3.90 € și una mare cu 5 €.

SONY DSC

3. Ciocolata belgiană

 

Faimoasa ciocolată belgiană este delicioasă. Iar din punctul meu de vedere nu trebuie să pleci din Bruxelles fără să guști sau să cumperi o ciocolată.

4. Churros

 

Deși este specific Spaniei, de obicei cei care vând vafe au în ofertă și churros – care este un fel de gogoașă crocantă în exterior și moale în interior. Prețurile variază între 5 și 10 euro.

SONY DSC

5. Scoici

 

Chiar dacă nu intră neapărat în categoria street food, pentru mine scoicile (mule, midii, etc) sunt un must eat în Bruxelles. Pentru porția de mule din poza de mai jos, servită cu cartofi prăjiți și salată, am plătit suma de 12.50 de euro într-un restaurant aproape de Grand Place. La alte localuri am văzut afișat în geam mesajul “moules – 6 euro”, dar restaurantele respective nu mi s-au părut de încredere.

Bruxelles Street Food - Scoici

*Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

One Comment

  1. Am incercat si eu vafele si ciocolata. In urma cu foarte multi ani, prin 2008. 😛 Vafe am cumparat parca in Knokke. Bruxellesul e un oras superb! M-as intoarce oricand cu drag mai ales pentru Grand Place.

Lasă un răspuns