Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Cluj-Istanbul cu Atlasglobal din iulie 2016

Cluj-Istanbul cu Atlasglobal din iulie 2016

Compania aeriană turcească Atlasglobal a anunțat recent intrarea pe piața din România cu ruta Cluj – Istanbul Atatürk. Zborurile vor fi operate începând cu data de 18 iulie 2016. Surprinzător, în opinia noastră, este atât faptul că zborurile pe această rută vor fi operate de 3 ori pe săptămână (adică foarte des), dar și faptul că Atlasglobal a ales să efectueze aceste zboruri cu o aeronavă de tipul Airbus A321. Această aeronavă este cea mai mare din familia A320, având o capacitate de până la 186 de pasageri.

De asemenea, interesant este şi faptul că pe ruta Cluj – Istanbul intrat recent și Turkish Airlines, care va opera patru zboruri pe săptămână. Zborurile sunt programate să înceapă în data de 12 iulie 2016 și vor avea o frecvenţă de 4 zboruri pe săptămână, în zilele de luni, marți, joi și sâmbătă. La începutul acestui an au apărut informații conform cărora și TAROM și Fly Pegasus au avut intenția de a introduce zboruri de la Cluj la Istanbul, însă aceste două companii au renunțat între timp.

Zborurile companiei Atlasglobal pe ruta Cluj – Istanbul Atatürk au următorul orar de zbor:

 

Luni, miercuri și vineri:

Istanbul-Cluj: 10:10 – 12:00

Cluj-Istanbul: 12:50 – 14:35

Am făcut niște simulări pe site-ul companiei Atlasglobal, iar preţurile biletelor încep de la suma de 123 de dolari (aproximativ 110 euro) în clasa Economy. Preţurile sunt ușor mai mici faţă de cele oferite de către Turkish Airlines (în jur de 129 de euro). Mai multe detalii găsiți pe site-urile companiilor Atlasglobal si Turkish Airlines.

Cine este Atlasglobal?

 

Atlasglobal este o companie aeriană turcească, cu baza de operare pe aeroportul Internaţional Atatürk din Istanbul. Compania a fost fondată în anul 2001 și operează atât zboruri domestice, internaționale cât și de tip charter. Conform planespotters.net, flota companiei este compusă din 21 de aeronave (14 de tipul Airbus A321, 6 de tipul Airbus A320 și o aeronavă mai mică, de tipul Airbus A319). Conform aceleiași surse, media de vârstă a flotei Atlasglobal este de 15.8 ani, aproape similar cu cea a TAROM.

Printre cele mai interesante rute operate de către Atlasglobal se numără: Istanbul – Doha, Istanbul – Paris (Charles de Gaulle), Istanbul – Londra sau Istanbul – Amsterdam.

Citește și:

București – Bristol din 9 noiembrie cu Ryanair

sau

Wizz Air: 20% mai mulţi pasageri în T1 şi 6 milioane de pasageri în 2016

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns