Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Arènes de Lutèce – o parte din moştenirea romană a Parisului

Arènes de Lutèce – o parte din moştenirea romană a Parisului

În Paris găsești la tot pasul obiective turistice și monumente care merită vizitate, însă dacă vrei să vezi și altceva decât Muzeul Luvru, Arcul de Triumf, Turnul Eiffel sau Catedrala Notre Dame, nu ar fi rău să te interesezi dinainte și să vezi și alte locuri care nu sunt neapărat în topul ghidurilor turistice. Un astfel de loc este Amfiteatrul Arènes de Lutèce. Acesta este o loc interesant, plin de istorie, care merită fără îndoială vizitat, mai ales dacă te afli într-o plimbare prin Cartierul Latin din Paris.

Arènes de Lutèce – o parte din moştenirea romană a Parisului

Arènes de Lutèce sau Arenele Luteţiei reprezintă un amfiteatru roman, fiind o parte a moștenirii romane a Parisului. Arenele se află în cartierul Latin pe strada Rue Monge nr. 47-59. Iar construcția datează de la sfârșitul secolului I D.C. La vremea respectivă, construcția a fost considerată, imensă, având peste 15.000 de locuri, fiind una dintre cele mai mari construcții romane din acea perioadă.

Amfiteatrul, cu o lungime de 41 de metri și înconjurat de pereți înalți de peste 2 metri, găzduia cândva lupte între gladiatori precum și alte evenimente sportive. Din păcate, amfiteatrul Arènes de Lutèce a fost distrus aproape complet la sfarsitul secolului al III-lea. Iar în anul 1210 a fost astupat. Arenele au fost redescoperite abia în anul 1860, iar în anul 1886 amfiteatrul a fost salvat, în cele din urmă, de către scriitorul Victor Hugo. Acesta a adresat o scrisoare președintelui consiliului Parisului în care i-a solicitat salvarea acestui monument istoric.

Amfiteatrul Arènes de Lutèce este, după părerea mea, unul dintre cele mai interesante locuri din Paris, numai dacă te gândești la animalele sălbatice care se luptau aici, iar fostele cuști în care erau păstrați leii și tigrii încă se mai pot vedea.

Amfiteatrul Arènes de Lutèce poate fi vizitat gratuit, acesta având următorul program:

– de la ora 8:00 la ora 17:30 în timpul iernii.

– de la ora 8:00 la ora 20:00 în timpul verii.

Cum ajungi la acest Amfiteatru?

Cu metroul, cobori la una din stațiile Cardinal Lemoine, Jussieu sau Place Monge.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

 

Lasă un răspuns