Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Air Moldova reintroduce ruta Chișinău-București din 19 decembrie

Air Moldova reintroduce ruta Chișinău-București din 19 decembrie

Air Moldova, compania aeriană națională a Republicii Moldova, a apuntat astăzi pe site-ul oficial reintroducerea zborurilor pe ruta Chișinău-București. Acestea vor fi operate începând cu data de 19 decembrie 2016. Air Moldova a mai operat aceasta rută și în trecut. Însă zborurile au fost întrerupte în data de 28 februarie 2015. Ne bucurăm pentru faptul că Air Moldova revine la București după o absență de peste un an și jumătate.

Conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al companiei Air Moldova, zborurile pe ruta Chișinău-București vor avea o frecvență de sase ori pe săptămână. Aceste vor fi operate în fiecare zi, mai puțin în zilele de sâmbătă. Iar aeronava care va efectua aceste zboruri va fi de tipul Embraer E190. Acest timp de aeronavă are o capacitate de până la 114 pasageri.

Costul unui bilet începe de la 55 de euro pentru un bilet doar dus, iar pentru un bilet dus-întors se pot cumpăra bilete la prețul de 99 de euro.

Orarul de zbor pe ruta Chișinău-București – Chișinău va fi următorul

 

  • lunea, marțea, miercurea și joia:
    • Chișinău-București (07:00 – 07:50);
    • București-Chișinău (09:00-09:50);
  • vinerea și duminica:
    • Chișinău-București (20:10 – 21:00);
    • București-Chișinău (21:50 – 22:40);

 

În prezent, singura companie aeriană care operează zboruri pe această rută este TAROM. Aceasta operează 21 de zboruri pe săptămână pe această rută, respectiv 3 zboruri pe zi. Iar odată cu reintroducerea zborurilor Air Moldova, ruta București-Chișinău va deveni una dintre cele mai frecventate rute internaționale de pe Aeroportul Henri Coandă. În prezent, ruta cu cea mai mare frecventă este București-Londra (toate aeroporturile), cu o 71 de zboruri pe săptămână. Fiind urmată de București-Roma (Ciampino și Fiumicino), cu un total de 45 de zboruri pe săptămână. Să sperăm că odată cu reintrarea celor de la Air Moldova pe această rută, prețurile vor scădea datorită competiției.

Conform planespotters.net, Air Moldova deține în prezent o flotă formată din 6 aeronave. Respectiv două Embraer E190, două Airbus A320, un Airbus A319 și un Airbus A321. Media de vârstă a celor 6 aeronave este de 15.6 ani, valoare foarte apropiată de media de vârstă a aeronavelor TAROM (16.4 ani).

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

** Sursa foto: Wikipedia

Lasă un răspuns