Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu – Trafic de 3 ori mai mare

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu – Trafic de 3 ori mai mare

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu şi-a triplat traficul de pasageri în primul semestru al anului 2014 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrând peste 70.000 de pasageri şi o medie zilnică de 390 de pasageri. De asemenea, aterizările şi decolările de aeronave de pe acest aeroport au crescut cu 70%,înregistrând 1.869 de mişcări de aeronave în primele şase luni ale anului, potrivit Mediafax. Pe toată durata anului 2013, Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu” din Constanţa a înregistrat un trafic de aproximativ 81.000 de pasageri.

Ryanair s-a retras de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu la începutul acestui an

 

La începutul acestui an, compania low cost irlandeză Ryanair şi-a retras cele 2 curse pe care le avea pe acest aeroport. Acestea erau operate pe rutele Milano (cu aterizare la Bergamo) și Pisa. Iar în prezent singura companie aeriană straină care operează pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogalniceanu este Turkish Airlines, pe ruta Constanţa – Istanbul si retur. În rest, pe acest aeroport mai operează doar curse cargo.

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu este situat la o distanţă de 26 de km de Constanţa. Iar până în Delta Dunării nu sunt mai mult de 100 de km. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu se află în localitatea Mihail Kogălniceanu și a fost construit între anii 1952 și 1962. În urmă cu câțiva ani, de pe acest aeroport zburau curse către Atena, Berlin, Paris, Milano sau Frankfurt. Mai multe informații legate de Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu poți găsi pe site-ul oficial al aeroportului.

*Sursa foto: ziuaconstanta.ro

** Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii