Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Cum ajungi de la aeroportul din Luton în Londra?

Cum ajungi de la aeroportul din Luton în Londra?

Cum ajungi de la aeroportul din Luton în Londra? Atât Wizz Air cât și Blue Air operează zboruri din România către Londra, cu aterizare pe aeroportul din Luton Aeroportul este situat la o distanţă destul de mare, de aproximativ 55 de kilometri, de centrul Londrei. Dacă ai aterizat pe aeroportul din Luton, iți voi spune în acest articol ce trebuie să faci pentru a ajunge în Londra cât mai convenabil. Eu am fost de două ori până acum în Londra și am testat două dintre aceste 3 variante. Cea cu shuttle bus-ul şi cea cu trenul.

Cum ajungi de la aeroportul din Luton în Londra?

1. Cu shuttle bus-ul

Este de departe cea mai bună variantă de transfer între aeroportul din Luton și centrul Londrei. Asta datorită faptului că există mai mai multe companii care operează transferuri pe această rută. Iar competiția dintre acestea a dus preţurile în jos. Atât National Express cât și Terravision operează transferuri către diferite puncte din oraș, precum stația Victoria, Marble Arch, Baker Street sau Stratford. Preţul unei călătorii este de 10£ pe segment. Iar biletele se pot achiziționa atât online cât și la faţa locului. Uneori, biletele cumpărate online sunt mai ieftine, aşa că ar fi bine să verifici site-urile companiilor National Express și Terravision. Durata unei călătorii este însă destul de mare, de aproximativ o ora și 30 de minute.

2. Cu trenul

Varianta cu de a parcurge distanţa dintre aeroportul din Luton și Londra cu trenul este mai bună din punct de vedere al timpului. Însă este mai costisitoare. De la aeroport se ia autobuzul numărul 888 către gara din Luton (călătoria durează câteva minute și costă 2£), iar de aici se ia trenul către gara St. Pancras din Londra. Trenurile circulă din 20 în 20 de minute, călătoria până în Londra durează aproximativ 45 de minute, iar prețul este de 15-17£. Aşadar, dacă alegi această variantă (autobuz+tren) vei plăti minim 17£.

3. Cu taxiul sau cu Uber

Dacă am testat cele două variante de mai sus, varianta de a ajunge în Londra cu taxiul nu am testat-o și nici nu cred că o voi alege prea curând. Asta deoarece prețul unei călătorii este de minim 100£. Însă depinde de locația în care vrei să ajungi şi de trafic. Dar, totuși nu este chiar o variantă aşa de rea, deoarece este rapidă. Călătoria poate dura aproximativ 40 de minute până în centrul Londrei. Iar dacă călătorești în grup de 3-4 persoane suma cheltuită pe persoană scade undeva la 25-35£ (aproape comparabil cu trenul).

Așadar, cea mai bună variantă este cea cu shuttle bus-ul, fiind de departe cea mai ieftină.

Aeroportul din Luton – o mulțime de zboruri low cost cu plecare din România

 

Pe aeroportul din Luton operează zboruri din ţara noastră două companii aeriene low cost, respectiv Wizz Air și Blue Air, care zboară de la Luton la București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Iași, Timișoara, Craiova, Constanţa, Sibiu și Bacău. De asemenea, Blue Air, o companie cu capital 100% românesc, operează zboruri din Luton și către Torino (începând cu data de 27 martie 2016) și către Larnaca (începând cu data de 25 aprilie 2016).

Aeroportul din Luton

Aeroportul din Luton

Către Londra mai zboară și o altă companie aeriană low cost, Ryanair. Însă aceasta operează zboruri din București și Timișoara (începând cu data de 1 noiembrie 2016) către aeroportul din Stansted. Acest aeroport este situat la aproximativ 50 de km de Londra, în partea de nord-est.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

3 Comments

  1. foarte bine documentat si necesar pentru cei care calatoresc mai putin.

  2. Foarte clar ,braVo.!

  3. Va rog lasatimi un numar de telefon pentru a ajunge la aeroportul din luton

Lasă un răspuns