Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

7 obiective pe care le poţi vizita gratuit în Roma

7 obiective pe care le poţi vizita gratuit în Roma

Roma, Cetatea eternă, este cu siguranță cel mai frumos oraș din Italia, dar şi unul dintre cele mai frumoase din Europa. Am vizitat Roma deja de trei ori și pot spune că îmi doresc să ajung aici și a patra oara. Dacă vrei să vizitezi Roma, îți trebuie cam 3 zile să poți vedea toate obiectivele turistice. Iar dacă consideri că deja ai plătit prea mulţi bani pentru intrările de la Muzeele Vaticanului, Colosseum, Forumul Roman sau Vila Borghese, trebuie să ştii că în Roma există multe obiective turistice care pot fi vizitate gratuit.

Iată mai jos care sunt, în opinia mea, primele 7 obiective pe care le poţi vizita gratuit în Roma.

 

1) Participă duminica la slujba ținută de Papa.

 

Intrarea în Basilica San Pietro din Vatican este gratuită și este un must. Chiar dacă cel mai probabil vei sta 1-2 ore la coadă. Dacă vizitezi Vatincanul duminica, nu rata slujba ținută de Papa, care începe la ora 10. 

Basilica San Pietro Vatican

2) Pantheonul.

 

În limbile latină și greacă, cuvântul Pantheon înseamnă „templul dedicat tuturor zeilor”. Construit în anul 126 d. Hr., Pantheonul este cea mai importantă clădire veche din lume care are acoperișul păstrat intact şi în forma originală. De asemenea, Pantheonul este cea mai bine conservată clădire romană.

Pantheon

3) Fontana di Trevi.

 

Fontana di Trevi este cea mai cunoscută fântână arteziană din Roma. Aceasta se afla la capătul unui apeduct construit acum aproape 2000 de ani, care aduce aoa de la niste izvoare aflate la 20 de kilometri de Roma. Dacă vrei să faci un selfie la Fontana di Trevi sau dacă vrei  doar să arunci o monedă în apă pentru a te asigura că te vei întoarce în Roma (conform legendei), trebuie să știi că acest lucru este gratuit.

Fontana di Trevi

 4) Altare della Patria, sau Monumentul Vittorio Emanuele II.

 

Clădirea ridicată în onoarea primului rege al Italiei unificate, adăpostește în prezent Muzeul Reunificării Italiei.

Vittorio Emanuele

5) Parcul Villa Borghese.

 

Intrarea în Villa Borghese costă, însă accesul în parcul adiacent este liber. Parcul Villa Borghese este cel mai mare parc public din Roma (80 ha) şi unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș. Printre atracțiile parcului sunt lacul artificial construit în mijlocul acestuia, precum și insula de pe lac, unde este construit un mic templu dedicat zeului medicinei, Asclepios.

Villa Borghese

6) Treptele spaniole.

 

Piaţa Spaniei şi treptele spaniole, construite in anul 1725, nu trebuie ratate. Acesta este un loc unde se întâlnesc localnicii, iar la capătul treptelor este Biserica Trinita dei Monti.

Treptele spaniole

7) Piazza Navona.

 

Navona este, după părerea mea, cea mai frumoasă piață din Roma. Este un loc special, unde poți lua parte la spectacole de stradă sau la expoziții de pictură în aer liber, sau poți să bei o cafea la una din multele cafenele din piaţă.

Piazza Navona

* Foto header: Dimitris Iliopoulos

** Pozele sunt făcute în ultimele 3 călătorii pe care le-am făcut în Roma, în ianuarie 2013, octombrie 2013 și februarie 2015.

*** Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns