Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Wizz Air: 20% mai mulţi pasageri în T1 şi 6 milioane de pasageri în 2016

Wizz Air: 20% mai mulţi pasageri în T1 şi 6 milioane de pasageri în 2016

Conform zf.ro, Jozsef Varadi – CEO al Wizz Air, a facut niste declaratii referitoare la rezultatele companiei. Acesta a declarat că în T1 2016 compania a înregistrat o creștere a traficului de pasageri de 20% în România. De asemenea, Varadi a spus că până la finalul acestui an Wizz Air speră să ajungă la 5.5-6 milioane de pasageri transportați din și către România. Acest lucru arată încă o dată faptul ca Wizz merge foarte bine în România.  De asemenea, din aceste declarații reiese rapiditatea cu care se dezvoltă această companie în țara noastră. Wizz Air a anunțat că a transportat 20 de milioane de pasageri din și către Romania, în perioada 2008-2015.

Wizz Air a crescut constant în țara noastră în fiecare an de la intrarea pe piața locală. Conform informațiilor publicate pe site-ul oficial, compania a ajuns să transporte de la aproximativ 470 de mii de pasageri în anul 2007 (anul în care a intrat pe piața din România) la peste 4.5 milioane de pasageri în anul 2015, în creștere cu peste 16% faţă de anul 2014, când au fost transportați în jur de 3.9 milioane de pasageri. Dacă Wizz Air va reuși să ajungă la 5.5-6 milioane de pasageri în anul 2016 în Romania, aşa cum și-a propus, acest lucru va însemna o creștere fantastică de peste 25%. Ceea ce este foarte bine în condițiile în care piața de low cost a crescut mult în ultimii ani.

9 aeronave alocate bazei de pe Aeroportul Henri Coandă

 

Tot în interviul oferit Ziarului Financiar, Jozsef Varadi a mai făcut și alte declarații. Acesta a spus că flota companiei Wizz Air este în prezent de 68 de aeronave. Dintre acestea, 63 sunt de tipul Airbus A320 și 5 sunt de tipul A321, având o vârstă medie de 4.2 ani (sursa: planespotters.net). Nouă dintre acestea sunt alocate bazei de pe Aeroportul Henri Coandă. De asemenea, Wizz Air deține 9 baze în țara noastră și ar fi în discuții și cu alte aeroporturi. Se pare că România este o piață strategică pentru companie și cu siguranță vor fi lansate alte rute noi în viitorul apropiat.

Odată cu intrarea pe piață a Ryanair (principalul concurent al Wizz Air în România), bătălia pe pasageri a devenit foarte importantă. Ambele companii încearcă să își atragă clienții cu oferte de preț cât mai mici. Acest lucru duce uneori pretul biletelor chiar și la 5 euro pe segment, cu toate taxele incluse. Ceea ce este perfect, deoarece concurenţa este foarte utilă pentru pasageri.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

** Sursa foto: Wizz Air

Lasă un răspuns